Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

AYA-zorg in het Erasmus MC Kanker Instituut

Jong en kanker

Download PDF
AYA-zorg in het Erasmus MC Kanker Instituut


Kanker krijgen is natuurlijk nooit leuk. Maar het zit wel anders wanneer je 28 bent dan wanneer je 82 bent. Daarom is er leeftijdsspecifieke AYA-zorg voor jongvolwassenen gediagnosticeerd met kanker in de leeftijd van 18-39 jaar. (AYA staat voor Adolescents & Young Adults.)

AYA-team


Terwijl je vrienden doordenderen met hun carrière en hun sociale leven, staat jouw wereld in een klap op z'n kop en loop je opeens rond met vragen zoals 'Kan ik nu nog wel een hypotheek krijgen?', 'Kan ik nog wel sporten?' en 'Hoe zit het met kinderen krijgen?'.

Dat zijn hele normale vragen en om je daarbij de juiste ondersteuning te geven, hebben we in het Erasmus MC een AYA-team. Die nemen de medische behandeling niet over, maar helpen je juist met de niet-medische dingen.

decoratiefAYA-events en AYA's Erasmus MC Facebook-groep


Zo organiseren we elke twee maanden 'borrels voor AYA's', worden er andere activiteiten georganiseerd en is er een Facebook-groep waarin je met andere jonge mensen met kanker contact kunt hebben. Dat wordt vaak als fijn ervaren, omdat er natuurlijk niet zo veel mensen zijn van jouw leeftijd die weten wat je doormaakt als je op jonge leeftijd kanker krijgt.

In de Facebook-groep vind je ook de data van de borrels en informatie over andere activiteiten die gedurende het jaar door het AYA-team van het Erasmus MC worden georganiseerd.
Je kunt je via deze QR-code aanmelden voor de (besloten) Facebook-groep. Of via de link fb.com/groups/ayarotterdam Of


Vragen of afspraak maken?


Heb je vragen over AYA-zorg in het Erasmus MC of wil je een afspraak maken met één van onze verpleegkundig specialisten uit het AYA-team? Stuur dan een mail naar aya@erasmusmc.nl. Als je in de mail dan gelijk je telefoonnummer zet, kunnen wij je zo snel mogelijk helpen.


Ayazorgnetwerk.nl


Er is naast AYA-zorg en een AYA-team in het Erasmus MC ook een landelijk AYA-netwerk met een AYA-community (een soort forum) en er worden van uit het landelijke AYA-zorgnetwerk bijvoorbeeld ook thema-avonden georganiseerd. Zie de website https://ayazorgnetwerk.nl.


aya zorgnetwerk logo