Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Patio is weer open

2 juni 2020

Patio, het patiëntinformatiecentrum oncologie, is weer open voor patiënten en naasten.

Patiënten die wachten op behandeling of bezoek aan hun arts of informatie willen over niet-medische zaken met betrekking tot kanker, zijn van harte welkom in Patio. Patio is te vinden aan de Zimmermanweg 5. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.

Kanker Instituut

Patio staat voor Patiëntinformatiecentrum Oncologie, onderdeel van het Erasmus MC Kanker Instituut. Het opende begin 2019 zijn deuren.

Ondersteuning

Bij Patio kunnen patiënten met kanker en hun naasten terecht met vragen die niet medisch van aard zijn. “Bijna alle patiënten hebben tijdens en na de behandeling behoefte aan begeleiding en ondersteuning, maar vinden daarbij lastig de weg. Zorgverleners weten tijdens de polibezoeken van de patiënt niet altijd hoe zij invulling kunnen geven aan niet medische vraagstukken”, vertelde manager Annette Tolhoek van Patio destijds.

Kinderen

Niet medische vragen kunnen zijn: Hoe vertel ik het mijn kinderen? Hoe vraag ik een hypotheek aan nu ik ziek ben of ben geweest? Kan ik weer terugkeren naar mijn werk, en zo ja, hoe? De vrijwilligers van Patio helpen zowel patiënten die in het ziekenhuis liggen, als poliklinische patiënten om dit soort vragen beantwoord te krijgen. Patio heeft een eigen website waar meer informatie is te vinden.