Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Samen Touren tegen Kanker levert € 273.036 op

Chapeau: De L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides voor de Erasmus MC Foundation groot succes met geweldige opbrengst voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut!

Geweldig! Zo kunnen we de dag in één woord samenvatten. Zaterdag 16 juli vond de eerste editie van de L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides plaats. Na de eerdere succesvolle edities van Tour de Rotterdam, waren de L’Étape Charity Rides ook een groot succes. Bijna 1500 deelnemers stonden aan de start op deze zonnige dag!

De deelnemers hebben veel donaties opgehaald. De teller nam zaterdag nog een eindsprint voordat het bedrag bekend werd gemaakt. Met elkaar hebben we het fantastische bedrag van € 273.036,- kunnen overhandigen aan Leonore Tuijt (directeur Erasmus MC Foundation) en Peter Blangé (directeur Rotterdam Topsport), dat met wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling wil verbeteren.

Leonore Tuijt, directeur van de Erasmus MC Foundation: ‘Het was een prachtige eerste en uitverkochte editie van de L’Étape Rotterdam Charity Rides. Dankzij ieders betrokkenheid en inzet werd het een onvergetelijke dag! Wij zijn alle deelnemers en donateurs daarvoor zeer dankbaar. Na 2 jaar afwezigheid door het coronavirus, konden wij dit jaar weer een mooi fietsevenement organiseren. Dit geeft zo’n goed gevoel en zorgt bij ons allemaal voor een dag vol samenhorigheid om niet te vergeten, voor een heel belangrijk doel! Samen Touren tegen Kanker!’.

Het evenement had voor velen een emotionele betekenis. Deelnemers fietsten omdat ze uit eigen ervaring weten hoe belangrijk onderzoek is. Sommigen hadden speciaal iemand in gedachten.

Jaarlijks krijgen meer dan 120.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dit zijn meer dan 13 mensen per uur. De diagnose kanker komt aan als een mokerslag, bij zowel de patiënt als diens naasten. Met wetenschappelijk onderzoek naar de inzet van een eHealth-programma voor een optimaal behandelresultaat, willen we de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling verbeteren.

Bijlage: Foto met cheque directeur van de Erasmus MC Foundation Leonore Tuijt, directeur Rotterdam Topsport Peter Blangé en deelnemer William Fraanje)