Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Gebruikersvoorwaarden Digizorg PGO

Voor het laatst bijgewerkt op 9 november 2023

Inleiding

Digizorg PGO is een persoonlijke gezondheidsomgeving waarmee de Digizorg-app kan worden uitgebreid. Met Digizorg PGO is het mogelijk om gegevens van op één plaats te verzamelen, zodat u alles in één overzicht hebt. Ook kunt u via Digizorg PGO gegevens met andere Zorgverleners delen. Digizorg PGO werkt volgens het afsprakenstelsel van Medmij. Meer informatie over een PGO vindt u op de website van Rijksoverheid.

Het Digizorg PGO wordt door Erasmus MC aan u geleverd. Op uw gebruik van Digizorg PGO zijn deze gebruiksvoorwaarden van toepassing en door Digizorg PGO te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat u bent gebonden aan deze voorwaarden.

Als je jonger bent dan de leeftijd van 16 jaar, dan moet je ouder of voogd jou toestemming verlenen om Digizorg PGO te gebruiken. Laat je ouder of voogd dan deze voorwaarden met je doornemen.

Artikel 1. Definities

App: een programma dat uitgevoerd kan worden op een mobiel apparaat of een ander draagbaar apparaat, en is te downloaden via de App Store en/of de Google Play Store.

Dienst: de door of in opdracht van Erasmus MC ontwikkelde persoonlijke gezondheidsomgeving genaamd Digizorg PGO die ter gebruik aangeboden wordt in de vorm van de Website en App, waarmee Gebruiker aan de hand van in te voeren gegevens inzicht verkrijgt in zijn/haar persoonlijke gezondheid.

Gebruiker: iedere natuurlijke persoon die gebruik maakt van de Dienst of een deel daarvan.

Gebruikersvoorwaarden: de voorwaarden die opgenomen zijn in dit document.

Intellectuele Eigendomsrechten: alle rechten van intellectuele eigendom en daarmee verwante rechten, waaronder in ieder geval auteursrechten, databankrechten, rechten op domeinnamen, handelsnaamrechten, rechten op knowhow, merkenrechten, modelrechten, naburige rechten en octrooirechten.

Partij(en): de partijen bij de Overeenkomst, Gebruiker en Erasmus MC, afzonderlijk of gezamenlijk.

Erasmus MC: Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam, ingeschreven in de KvK onder nr. 24485070.

Overeenkomst: de overeenkomst die tussen Gebruiker en Erasmus MC tot stand komt zodra Gebruiker zich registreert; deze gebruikersvoorwaarden maken daar deel van uit.

Zorgverlener: zorgverlener die zorg levert aan een patiënt en informatie uitwisselt met het Digizorg PGO van Gebruiker.

Website: website waar de Digizorg PGO app op beschikbaar wordt gemaakt

Artikel 2. Totstandkoming van de Overeenkomst

Om gebruik te kunnen maken van de Dienst, dient Gebruiker zich eerst te registreren op de Website of op de App.

De Overeenkomst komt tot stand op het moment dat de Gebruiker zich registreert op de Website of op de App het registratieproces heeft voltooid en daarbij de toepasselijke voorwaarden heeft geaccepteerd.

Tijdens de registratieprocedure kiest Gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee na registratie kan worden ingelogd op de Website of in de App met behulp van een zogenaamde twee factor authenticatie. Gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het kiezen van een voldoende betrouwbaar wachtwoord. Erasmus MC is niet aansprakelijk voor misbruik van de inloggegevens en mag er steeds vanuit gaan dat een Gebruiker die zich aanmeldt via de Website of App ook daadwerkelijk die Gebruiker is.

Artikel 3. Gebruik van de Dienst

Gebruiker is zelf verantwoordelijk voor installatie en ingebruikname van de App en het gebruik van de Website. De data en gegevens die Gebruiker invoert of opvraagt via de Dienst, blijven eigendom van Gebruiker of de derden die de gegevens hebben verstrekt. Gebruiker is te allen tijde gerechtigd de data en gegevens uit de Digizorg PGO omgeving te verwijderen. Erasmus MC is niet in staat om gevolg te geven aan individuele verzoeken van Gebruiker tot het herstel van data ingeval van verwijdering of anderszins verlies van data door Gebruiker.

De Dienst betreft de levering van een IT-product ten behoeve van het beheren en opslaan van eigen zorggegevens en het uitwisselen van gegevens met Zorgverleners en/of andere dienstverleners. De Dienst betreft dus niet de verlening van zorg. De inhoud van de Dienst zoals tekst, afbeeldingen, en ander materiaal op de Website of de App, zijn niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch- en zorgadvies, diagnose of behandeling.

Gebruiker is als enige verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens en informatie die Gebruiker verstrekt voor verwerking door of gebruik in verband met de Dienst. Zorgverleners zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens en data die Zorgverleners verstrekken. Erasmus MC beveelt geen specifieke tests, artsen, producten, procedures, meningen of andere informatie aan de Gebruiker aan die op de Dienst kunnen worden vermeld.

Artikel 4. Gebruiksregels

Gebruiker dient de Dienst te gebruiken in overeenstemming met deze Gebruikersvoorwaarden en het doel van de Dienst, te weten normaal gebruik van een persoonlijke gezondheidsomgeving. Gebruiker dient daarnaast alle redelijke aanwijzingen van Erasmus MC te volgen die betrekking hebben op het gebruik van de Dienst. Het is Gebruiker niet toegestaan om de Dienst te gebruiken op een manier die in strijd is met de Gebruikersvoorwaarden of met wet- en regelgeving die van toepassing is op diens gebruik.

Het is Gebruiker in het bijzonder niet toegestaan om de volgende handelingen uit te voeren met betrekking tot de Dienst:

  • Reverse-engineeren, de-compileren, wijzigen van de Dienst of op andere wijze een mechanisme proberen te omzeilen dat het gebruik van de Dienst beperkt;
  • de Dienst uitlenen, doorverkopen, overdragen of in sub licentie geven;
  • het verlenen van toegang tot de Dienst aan derden die hier op voorhand geen bevoegdheid voor hebben ontvangen van Erasmus MC, anders dan via de Machtigingsconstructie uit de Dienst;
  • de Dienst te gebruiken om materiaal te publiceren of beschikbaar te stellen aan het publiek dat onwettig, obsceen, lasterlijk, bedreigend, intimiderend, beledigend, lasterlijk, haatdragend of gênant is voor een andere persoon;
  • spam of ander ongevraagd materiaal te verzenden in strijd met de wet;
  • zich voordoen als een andere persoon;
  • inbreuk maken op de Intellectuele Eigendomsrechten van derden.

Indien Erasmus MC constateert dat Gebruiker door of met gebruik van de Dienst handelt in strijd met deze voorwaarden of de wet- of regelgeving overtreedt, of een klacht hierover ontvangt van een derde, mag Erasmus MC maatregelen treffen om dit gebruik te (laten) staken. Erasmus MC mag dan redelijkerwijs de toegang tot en/of gebruik van de Dienst door de Gebruiker beperken, en indien nodig blokkeren.

Artikel 5. Beschikbaarheid en onderhoud

Erasmus MC streeft ernaar dat de Dienst geen virussen, achterdeuren of kwaadaardige routines bevat en streeft ernaar de Dienst zoveel mogelijk beschikbaar te houden, maar garandeert geen ononderbroken beschikbaarheid.

Erasmus MC heeft het recht de Dienst of een onderdeel daarvan te wijzigen en te onderhouden.

Onderhoud en wijziging van de Dienst door Erasmus MC kan tot gevolg hebben dat de Dienst tijdelijk geheel of gedeeltelijk buiten gebruik is. Erasmus MC zal zich inspannen deze beperkingen in het gebruik tijdig aan te kondigen.

Erasmus MC brengt van tijd tot tijd updates uit die fouten kunnen herstellen of het functioneren van de Dienst verbeteren.

Beschikbare updates voor de App zullen kenbaar worden gemaakt via notificatie langs Apple’s Appstore en Google Play, waarbij het de verantwoordelijkheid van de Gebruiker is deze notificaties bij te houden. De updates worden eveneens via dit platform uitgevoerd, dit vereist een actieve internetverbinding.

Installatie van updates gebeurt met aparte toestemming van Gebruiker. Voor een goede uitvoering van de updates is Erasmus MC afhankelijk van de beschikbaarheid van Apple’s Appstore en Google Play, waarover Erasmus MC geen controle heeft. Erasmus MC is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor een juiste uitvoering van de updates. Geen aansprakelijkheid bestaat voor schade als gevolg van fouten die verholpen zijn in een door Gebruiker niet geïnstalleerde update.

Een update kan voorwaarden stellen die afwijken van het in de Overeenkomst bepaalde. Dit wordt Gebruiker altijd vooraf gemeld en Gebruiker heeft dan gelegenheid de update te weigeren. Door installatie van een dergelijke update gaat Gebruiker akkoord met deze afwijkende voorwaarden, welke dan deel uit zullen maken van de Overeenkomst.

Artikel 6. Beveiliging en privacy

Erasmus MC zal de gegevens van gebruiker geheim houden en zich inspannen om de Dienst adequaat te beveiligen tegen misbruik en ongeautoriseerde toegang tot de gegevens van Gebruiker. Erasmus MC kan (technische) maatregelen nemen ter bescherming van de Dienst. Indien Erasmus MC dergelijke beveiligingsmaatregelen heeft genomen, is het Gebruiker niet toegestaan om deze beveiliging te ontwijken of te verwijderen. Bij gebruik van de Dienst worden persoonsgegevens van Gebruiker verwerkt zoals beschreven in de privacyverklaring.

Artikel 7. Vergoeding

Gebruiker is geen vergoeding verschuldigd voor het gebruik van het PGO.

Artikel 8. Intellectueel eigendom

Alle Intellectuele Eigendomsrechten die rusten op de Dienst, de bijbehorende documentatie en alle wijzigingen en uitbreidingen hierop liggen en blijven bij Erasmus MC of haar licentiegevers. Gebruiker verkrijgt gedurende de duur van de Overeenkomst uitsluitend de gebruiksrechten en bevoegdheden voor zover noodzakelijk voor normaal gebruik van de Dienst.

Artikel 9. Aansprakelijkheid

De Dienst is nadrukkelijk niet bedoeld als medisch advies of consult over de gezondheid van Gebruiker. Erasmus MC heeft geen invloed op de gegevens die Gebruiker zelf in de Dienst invoert en opslaat. Erasmus MC is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de informatie die in de Dienst wordt weergegeven voor zover deze door Gebruiker, andere Zorgverleners of dienstverleners is verstrekt of gegenereerd. Erasmus MC is tevens niet aansprakelijk voor schade als gevolg van hacks of datadiefstal of andere inbreuken op de beveiliging zolang de veiligheidsmaatregelen van Erasmus MC tijdens de inbreuk op de beveiliging aan geldende marktstandaarden voldeden. Tenslotte is Erasmus MC niet aansprakelijk indien schade direct of indirect het gevolg is van het onjuist functioneren van de Apple App Store of van de Google Play Store.

Artikel 10. Overmacht

Geen van de Partijen kan tot nakoming van enige verplichting worden gehouden indien een omstandigheid die buiten de macht van partijen ligt en die bij het sluiten van de Overeenkomst niet reeds kon of had moeten worden voorzien, iedere redelijke mogelijkheid tot nakoming tenietdoet (overmacht).

Onder overmacht wordt mede (maar niet uitsluitend) verstaan: internetstoringen of andere storingen van publieke of private infrastructuur; storingen wegens computercriminaliteit, bijvoorbeeld (D)DoS-aanvallen; tekortkomingen van leveranciers van Erasmus MC; gebrekkigheid van zaken, apparatuur, programmatuur of ander bronmateriaal van Erasmus MC, niet- beschikbaarheid van personeelsleden/gedetacheerden (door ziekte of anderszins); overheidsmaatregelen; vervoersproblemen; stakingen; oorlogen; terroristische aanslagen, binnenlandse onlusten en natuurrampen.

Artikel 11. Koppeling met diensten van derden

Erasmus MC onderschrijft geen sites op het internet die via de Dienst zijn gelinkt. De Dienst verstrekt deze koppelingen alleen voor gebruiksgemak van de Gebruiker en in geen geval zal Erasmus MC en haar licentiegevers verantwoordelijk zijn voor alle inhoud, producten of andere materialen die op dergelijke sites beschikbaar zijn.

Gebruiker erkent echter dat bepaalde externe leveranciers van aanvullende software, hardware of services mogelijk uw toestemming vereisen voor aanvullende of andere licentie- of andere voorwaarden voorafgaand aan uw gebruik van of toegang tot dergelijke software, hardware of services.

Artikel 12. Duur en opzegging

De Overeenkomst komt tot stand op het moment dat de Gebruiker zich registreert op de Website of de App.

De Overeenkomst mag door zowel Gebruiker als Erasmus MC op ieder moment worden opgezegd.

Na beëindiging van de Overeenkomst (om welke reden dan ook) dient Gebruiker ieder gebruik van Digizorg PGO te staken en gestaakt houden. Gebruiker dient dan alle kopieën (inclusief reservekopieën) van de App verwijderen van alle systemen van Gebruiker.

Erasmus MC zal alle data en gegevens van Gebruiker voor de duur van de Overeenkomst bewaren.

Bij het beëindigen van de Overeenkomst, kan de Gebruiker de exportfunctie van Digizorg PGO gebruiken om een kopie van zijn of haar gegevens te behouden. Dit is de verantwoordelijkheid van de Gebruiker zelf. Erasmus MC kan niet garanderen dat de kopie alle gegevens van Gebruiker bevat.

Artikel 13. Wijzigingen

Erasmus MC heeft het recht om deze Gebruiksvoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Erasmus MC zal de wijziging of aanvulling ten minste 30 dagen vóór inwerkingtreding op de Website van Erasmus MC vermelden.

Als Gebruiker de wijzigingen of aanvullingen niet wenst te accepteren, kan Gebruiker binnen 14 dagen na bekendmaking gemotiveerd bezwaar maken, waarna Erasmus MC de aanpassing of aanvulling zal heroverwegen.

Als Erasmus MC besluit om vast te houden aan de wijziging of aanvulling, kan Gebruiker de Overeenkomst opzeggen.

Artikel 14. Overige bepalingen

Op de Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Deze rechtskeuze laat de bescherming die Gebruiker op grond van het dwingende recht van zijn woonplaats geniet, onverlet.

Voor zover door regels van dwingend recht niet anders wordt voorgeschreven, zullen alle geschillen die mochten ontstaan naar aanleiding van de Overeenkomst worden voorgelegd aan de bevoegde Nederlandse rechter in het arrondissement Rotterdam.

Indien een bepaling in de Gebruiksvoorwaarden nietig blijkt te zijn, tast dit niet de geldigheid van de gehele Gebruiksvoorwaarden aan. Partijen zullen in dat geval ter vervanging (een) nieuwe bepaling(en) vaststellen, waarmee zoveel als rechtens mogelijk is aan de bedoeling van de oorspronkelijke bepaling gestalte wordt gegeven.

Onder “schriftelijk" wordt in de Gebruiksvoorwaarden ook communicatie per e-mail verstaan, mits de identiteit van de afzender en de integriteit van de e-mail voldoende vaststaat.

Erasmus MC mag haar rechten en verplichtingen uit deze Overeenkomst overdragen aan een derde partij die de betreffende bedrijfsactiviteiten of de auteursrechten op Erasmus MC van haar overneemt.

Voor vragen over deze Gebruikersvoorwaarden kan contact opgenomen worden door een e-mail te versturen naar: app@erasmusmc.nl

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks