Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Detail-familieadviesraad
Nieuws

Denk mee met de familieadviescommissies voor betere zorg

21 maart 2024

Uw ervaring, behoeften en ideeën als ouder van een ziek kind zijn essentieel om te ontdekken wat er beter kan in onze zorg en waar oplossingen liggen. Daarom zijn we op zoek naar ouders en familieleden die zich willen aansluiten bij de familieadviescommissies van het Sophia.

Deel uw ervaring en verbeter de zorg

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn we ervan overtuigd dat de beste zorg tot stand komt in samenwerking met de kinderen en hun familie. Als ouder/verzorger van een kind dat in ons ziekenhuis behandeld wordt, komt u regelmatig in het ziekenhuis, ziet u de zorg vanuit een ander perspectief, weet u als geen ander waar u en uw kind behoefte aan hebben en kent u de impact van ziek zijn op het gezin. Iedere afdeling in het Sophia Kinderziekenhuis heeft daarom een familieadviescommissie.

In deze commissies overleggen familieleden van kinderen (vaak de ouders) en medewerkers van de afdelingen wat belangrijke verbeterpunten voor de afdeling zijn, en hoe deze uitgewerkt kunnen worden. In de familieadviescommisie werken ouders, ervaringsdeskundigen, familie en zorgmedewerkers samen om invloed uit te oefenen op het zorgproces vanuit het ouder/kind perspectief, een fijner verblijf in het ziekenhuis te creëren en andere ouders te ondersteunen. Een commissie komt ongeveer zes keer per jaar bij elkaar.

Lees meer over de familieadviescommissies.

Sluit aan bij een familieadviescommissie

Heeft u interesse om aan te sluiten bij een van de familieadviescommissies? Laat het weten via de mail! Hieronder staan de familieadviescommissies van het Sophia en hun e-mailadressen:

• Familieadviescommissie IC Neonatologie / Verloskunde, e-mail

• Familieadviescommissie IC Kinderen (Intensive Care afdeling Kinderen), e-mail

• Familieadviescommissie Sector Kinderen. Bestaande uit: Medium Care afdelingen: 1 Noord KC (Kinderhersencentrum), 1 Zuid KC (Kinderchirurgie), 2 Noord KG (Kinderthoraxcentrum), 2 Zuid KG (Kindergeneeskunde), de dagverpleging en de poliklinieken voor kinderen, e-mail

• Familieadviescommissie KJPP (Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie). Bestaande uit: de polikliniek, de kinderkliniek en de adolescentenkliniek KJPP, e-mail

Naast de familieadviescommissies hebben we in het Sophia ook de Kinderadviesraad en de Familieadviesraad. In de Kinderadviesraad denken patiënten en zussen en broers van patiënten met ons mee over onderwerpen die zij belangrijk vinden. In de Familieadviesraad denken ouders en familieleden van patiënten mee over grote projecten, en bespreken ze hun ideeën met de bestuurders van het ziekenhuis.

We zouden het ontzettend waarderen als u mee wilt denken met onze commissies. Samen maken we de zorg beter!

Detail-familieadviesraad