Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Interview met super chirurg Marco Schnater

26 april 2021

Marco Schnater (50) is de enige arts in het land die zowel long- als kinderchirurg is, een bijzondere en ongewone combinatie. Met RTL Nieuws ging hij in gesprek over zijn jeugd, loopbaan en mogelijke opvolger: “Het is moeilijk de juiste persoon te vinden.”

Marco-schnater-long-kinderchirurg

Van volksjongen tot superspecialist

Dat Marco een super gespecialiseerde chirurg zou worden, was niet altijd vanzelfsprekend: hij groeide op als volksjongen in Amsterdam en bleef drie keer zitten op de middelbare school. Maar vanaf zijn 20e stort hij zich vol enthousiasme op de studie geneeskunde, richting chirurgie.

Kinderthoraxcentrum

Nu is Marco hoofd van het Kinderthoraxcentrum in Sophia Kinderziekenhuis en verricht hij wonderen in hartje Rotterdam. Het Kinderthoraxcentrum is bijvoorbeeld de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Daarnaast worden er unieke luchtwegreconstructies, longoperaties en operaties aan slokdarm en middenrif verricht.

Benieuwd naar het hele verhaal van Marco?

Lees het interview met Marco Schnater door RTL nieuws over zijn jeugd, studie, loopbaan, ambities én mogelijke opvolger.