Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Lichtjesactie magisch van start

8 december 2021

Ook dit jaar kan je symbolisch een lichtje sponsoren in de prachtige kerstboom voor de ingang van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Juist nu, in deze spannende en zorgwekkende tijd met nieuwe maatregelen, hebben we alle steun hard nodig. Dit jaar komt de opbrengst van de Lichtjesactie ten goede aan het Kinderthoraxcentrum, dat kinderen behandelt met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen.

Magische start van de Lichtjesactie 2021

Omdat er dit jaar helaas geen live event kan plaatsvinden omtrent de start van de Lichtjesactie, is er in plaats daarvan een bijzondere video ontwikkeld. Alyshia (6 jaar) speelt hierin de hoofdrol. Alyshia is geboren met 1 long, geopereerd door Kinder- en longchirurg Marco Schnater en onder behandeling in het Kinderthoraxcentrum. Bekijk de magische video waarin Alyshia de lichtjes in de kerstboom ontsteekt waarmee de Lichtjesactie 2021 officieel van start gaat.

Koop een lichtje voor het Kinderthoraxcentrum

Door het symbolisch kopen van een lichtje, draag je bij aan de beste zorg en kansen voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het Kinderthoraxcentrum maakt zich momenteel hard voor de realisatie van het So Fit & Fun Centrum. Lees daar hieronder meer over. Steun het Kinderthoraxcentrum en ga naar www.lichtjessophia.nl

Samen voor het So Fit & fun Centrum

Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen, willen de specialisten van het Kinderthoraxcentrum het So Fit & Fun Centrum realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte. Hier krijgen ze een-op een begeleiding en een op maat gemaakt bewegingsprogramma. Met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

De Lichtjesactie wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Sophia.