Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Groepsfoto Feyenoord overhandiging van een cheque
Nieuws

Spelers Feyenoord overhandigen cheque aan het Sophia

2 januari 2023

Overal in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis waren grote ogen en brede glimlachjes te zien toen de Feyenoord selectie een verrassingsbezoek bracht aan onze jonge patiënten. Na een feestelijke start in de centrale hal, gingen de meeste spelers naar verschillende afdelingen waar zij een bezoek brachten aan de kinderen die niet van hun kamer af kunnen. Ze kwamen natuurlijk niet met lege handen, maar namen knuffels, vaantjes en andere Feyenoord cadeaus mee.

Quinten Timber geeft een knuffelbeer aan een jonge patiënt

Sophiawedstrijd Feyenoord – Excelsior

Begin november vond ook de jaarlijkse Sophiawedstrijd plaats. Honderden patiëntjes, hun familieleden en medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis vulden Vak G in De Kuip en aanschouwden de 5-1 waarmee Feyenoord winterkampioen werd. Voor elf kinderen was het wel heel speciaal: zij mochten met de spelers mee het veld op. Voor en tijdens de wedstrijd collecteerden vrijwilligers om geld op te halen voor ons Centrum voor Zeldzame Aandoeningen. Afgelopen 21 december overhandigden trainer Slot en de spelers van Feyenoord 1 persoonlijk een cheque met een bedrag van maar liefst €32.581,54 aan de Stichting Vrienden van het Sophia. 

Een cheque voor kinderen met een zeldzame ziekte

Kinderarts-hematoloog Marjon Cnossen nam namens het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen de cheque in ontvangst: "1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te maken met een zeldzame ziekte. Zo’n 80% daarvan betreft kinderen. Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen (nog) onbekend. Daarom moeten we meer onderzoek doen. Het is fantastisch dat zoveel supporters een bijdrage hebben willen leveren aan dit belangrijke doel."

Even genieten

Op de Intensive Care gingen onder andere de spelers Gernot Trauner, Quinten Timber en Oussama Idrissi langs bij de vijftienjarige Timo. Hij heeft sinds zijn achtste ernstig nierfalen en heeft gisteren van zijn eigen vader een gezonde nier gekregen. Feyenoord is hun club, dus toen er ineens een paar Feyenoorders om zijn bed heen stonden, schoot zijn moeder vol, glom zijn vader van trots en kon Timo even genieten van de speciale aandacht. Van niemand minder dan assistent-trainers Marino Pusic en John de Wolf kreeg hij een Feyenoordshirt, een gesigneerde bal en beterschapswensen. Een bezoek om nooit te vergeten. De operatie van Timo is ook online te volgen als documentaire.

Dank

Grote dank gaat uit naar de organisatie van Feyenoord Rotterdam, de supportersvereniging, de spelers van Feyenoord, Sophia Media, de Stichting Vrienden van het Sophia, alle vrijwilligers en iedereen die heeft gedoneerd. 

Feyenoorders op bezoek bij zieke Timo en zijn vader

Feyenoorders op bezoek bij Timo

Groepsfoto Feyenoord selectie en trainer Slot met de qc

Het overhandigen van de cheque in de centrale hal van het Sophia Kinderziekenhuis 

Meer lezen over dit speciale bezoek? Bekijk de berichten van de NOS en van RTV Rijnmond.