Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Sophia Media en Evenementen

Niemand ligt voor de lol in het ziekenhuis. Daarom doen we er in het Erasmus MC Sophia alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor patiënten. Met Sophia Media en speciale evenementen laten we je voor even vergeten dat je in het ziekenhuis bent.

Sophia Media groepsfoto vrijwilligers

Volg ons op: YouTube, Facebook en Instagram.

Sophia Media

Sophia TV

Het Erasmus MC Sophia heeft een eigen tv-studio. We maken er al meer dan 30 jaar televisie. In de studio wordt elke donderdag een live-uitzending gemaakt voor en door patiënten. Je kunt tijdens de uitzending gewoon binnenlopen in de studio (Sh-2051) om mee te praten, of je kunt van tevoren een vraag of opmerking insturen naar Sophia Media (voorheen Sophia TV & Evenementen). Zie daarvoor de contactknop onderaan deze pagina. De uitzendingen zijn te bekijken via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia en op het tablet op de kamer. Elke vrijdag verschijnt ook een extra video op het YouTube-kanaal van Sophia Media.TV-studio Sophia Media met ziekenhuisbedden en kinderen

Je kunt als patiënt actief deelnemen aan Sophia Media, zowel voor als achter de camera: als cameraman, presentator of regieassistent. In de studio mag alles en staan de patiënten van het Erasmus MC Sophia centraal. Er worden de gekste grappen uitgehaald, en de leukste bekende Nederlanders komen op bezoek. Zo zijn DJ Tiësto, Koningin Maxima, Joris Lutz en alle spelers van Feyenoord al eens langs geweest.

Foto camera Sophia-TV

Uitzendingen

Elke donderdag maken we met elkaar een live-uitzending in de tv-studio en daarnaast komen er extra video’s online op ons YouTube kanaal. Vaste items in de live-uitzending zijn: het Sophia Journaal, grappige filmpjes in ‘Tamara snaphots’, fragmenten van vroeger in ‘Petto’s oude doos’ en kinderen komen aan het woord in ‘Babbelen in bed’.

Uitzendschema

  • Donderdag van 17.30 - 18.30 uur: Live-uitzending vanuit de tv-studio.

De uitzendingen zijn te bekijken via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia en op de tablet op de kamer. Bekijk onze reportages en andere video’s op het Youtube-kanaal van Sophia Media (voorheen Sophia TV).

Uitzending van Sophia Media – met YouTuber Kalvijn

Evenementen

Evenementen in het Sophia

In de hal van het Sophia worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Er treden bekende artiesten op en er kan geknutseld en geschilderd worden. Op dierendag komen er echte dieren langs om te knuffelen en kinderen lopen mee in een modeshow. Aan het einde van het jaar vindt de grote talentenshow Sophia’s Got Stars plaats. In 2019 zaten rapper Snelle en zangeres Maan in de jury. Bekijk de compilatie van dit evenement op de Facebookpagina van Sophia Media (voorheen Sophia TV & Evenementen).
 
Patiënten die niet van de afdeling mogen, kunnen live meegenieten van de evenementen via het interne televisienetwerk van het Erasmus MC Sophia. Bekijk de after-movies van onze evenementen en meer op het Youtube-kanaal van Sophia Media. 

Wil je helpen als vrijwilliger tijdens de evenementen georganiseerd door Sophia Media? Schrijf je dan nu in via deze link

Agenda

Kijk op YouTube, Facebook of Instagram voor een actueel overzicht van al onze activiteiten en video's. En schrijf je in voor de nieuwsbrief van Sophia Media via deze link.

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier