Nieuws

Erasmus MC lid van Science Gallery International

24 januari, 2019

Science Gallery International en Erasmus MC gaan samen Science Gallery Rotterdam ontwikkelen.

Maatschappij

Het doel is de wetenschap dichterbij de maatschappij te brengen, door middel van interactie met bewoners van Rotterdam en gebruikmakend van combinaties van kunst, techniek en design. In samenwerking met Science Gallery International gaan er gratis pop-up tentoonstellingen en evenementen aangeboden worden.

Vaste locatie

Science Gallery Rotterdam is gebaseerd op het model van de Science Gallery aan het Trinity College in Dublin. Er worden nieuwe vormen van samenwerking tussen wetenschappers en creatieve kunsten en innovatieve onderwijsprogramma’s ontwikkeld om te communiceren over de wetenschap en zorg van het Erasmus MC. Science Gallery Rotterdam werkt bovendien samen met het CBK (Centrum Beeldende Kunst) Rotterdam en Museum Rotterdam. De komende jaren wordt gewerkt aan een vaste locatie voor de Science Gallery binnen het Erasmus MC.

Verbinden

Decaan Hans van Leeuwen toont zich verheugd over de samenwerking. Van Leeuwen: “Het Erasmus MC is trots op de oprichting van Science Gallery Rotterdam in samenwerking met lokale en internationale partners. Science Gallery zal het onderzoek van het Erasmus MC verbinden met kunst en de lokale gemeenschap. Het spannende format om onderzoek te combineren met de verbeeldingskracht van kunst is een geweldige manier om ons wetenschappelijk werk te presenteren aan de samenleving en onze relatie met de lokale gemeenschap te versterken. Wij hopen dat we hiermee de wonderen van de wetenschap kunnen overbrengen aan jonge mensen en hen kunnen stimuleren om een carrière in het wetenschappelijk onderzoek te overwegen.”

Lees verder op op de website van Science Gallery.