Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage

Nieuws, verhalen en evenementen (1012)

Erasmus MC in de media: bekijk het overzicht. >>> 


Erasmus MC > Amazing Nieuws

11 juni 2021

Aandacht voor cultuur op de migrantenpoli

De migrantenpoli van het Alzheimercentrum Erasmus MC is speciaal ingericht voor mensen met een migratieachtergrond. Naast aangepaste testen en een tolkenteam, wordt er in de volgende onderzoeksfase aandacht besteed aan preventie en beleving van dementiezorg.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

10 juni 2021

Onderzoek naar hormonen en migraine in de prijzen

Universitair hoofddocent Farmacologie dr. Antoinette Maassen van den Brink krijgt dit jaar de VNVA Corrie Hermannprijs. Ze krijgt de prijs op zaterdag 2 oktober 2021 uitgereikt tijdens een door haar zelf te organiseren symposium.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

10 juni 2021

Nieuwe hoofdrolspeler ontdekt in DNA-reparatie

Wetenschappers van het Erasmus MC hebben een nieuwe hoofdrolspeler ontdekt in een DNA-reparatieproces. Drie spelers waren al bekend. Deze vierde was de missende schakel die een speciale rol blijkt te vervullen bij het tegengaan van veroudering door DNA-schade.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

9 juni 2021

Stimuleringssubsidie voor vrouwen in Bèta en Techniek voor Nitika Taneja en Nilhan Gunhanlar

Erasmus MC-onderzoekers dr. Nitika Taneja en dr. Nilhan Gunhanlar hebben beiden een Stimuleringssubsidie voor vrouwen in Bèta en Techniek ontvangen van NWO. Het doel van deze subsidie is om gekwalificeerde vrouwen in bèta of technische wetenschappen te behouden en een stabiele uitgangspositie in de wetenschap te bieden.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

9 juni 2021

Miljoen euro voor MRI-onderzoek naar urine-incontinentie

Het Maastricht UMC+ en het Erasmus MC krijgen circa 1 miljoen euro voor onderzoek naar de  aansturing van de blaas vanuit de hersenen. 

Erasmus MC > Amazing Nieuws

9 juni 2021

Ingrijpen in de baarmoeder vergroot overlevingskansen baby met gat in middenrif

Wordt bij een foetus een defect in het middenrif gevonden op de 20-wekenecho? Dan is het soms beter om in te grijpen tijdens de zwangerschap dan te wachten tot na de geboorte. Dat blijkt uit internationaal onderzoek, waaraan artsen van het Erasmus MC Sophia meewerkten.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

9 juni 2021

Nieuwe 3D-skeletscan in Erasmus MC Sophia

Op de afdeling orthopedie in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wordt sinds kort een nieuw röntgenapparaat gebruikt voor 3D-analyses van het skelet. De stralingsdosis is beduidend lager dan bij de klassieke röntgenopnamen. Zeker bij kinderen met een aangeboren afwijking of een groeiafwijking aan de wervelkolom die vaak een scan moeten laten maken, is dat een belangrijk voordeel.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

8 juni 2021

Prof. dr. Wim Vermeulen verkozen tot EMBO-lid

De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft prof. dr. Wim Vermeulen van het Erasmus MC verkozen tot nieuw lid. Vermeulen en 63 andere life science-onderzoekers sluiten zich aan bij de gemeenschap van meer dan 1800 toonaangevende collega’s wereldwijd.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

8 juni 2021

Nieuwe regisseur ontdekt bij DNA-kopieerproces

Als een lichaamscel wil delen, moet het DNA letter voor letter worden gekopieerd. Een delicaat proces, want de juiste genetische code is de basis voor het goed functioneren van de nieuwe cel. Onderzoekers van het Erasmus MC Kanker Instituut ontdekten een nieuw mechanisme dat werkt als een soort regisseur bij het DNA-kopieerproces.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

8 juni 2021

Dr. Karen Stegers-Jager benoemd tot Comenius Senior Fellow

Dr. Karen Stegers-Jager is door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) benoemd tot Comenius Senior Fellow. Deze prestigieuze onderwijsinnovatiebeurs gaat daarmee voor het eerst naar een Erasmus MC-er.

BNers in het ziekenhuis aflevering 8
Erasmus MC > Nieuws

8 juni 2021

Vanavond: laatste aflevering BN'ers in het ziekenhuis

De stages van Richard Groenendijk, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Olcay Gulsen zitten erop.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

7 juni 2021

IC Neonatologie breidt uit

Op 7 juni is de nieuwe unit van de afdeling Intensive Care Neonatologie in het Erasmus MC Sophia geopend. De zaal is geschikt voor de opvang van zes pasgeborenen, daarnaast zijn er twee boxen. Na een paar maanden van renoveren en verbouwen kan de ruimte beter voldoen aan de wens tot het vergroten van de opnamecapaciteit.