Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Voorrang op een huurwoning als (toekomstig) zorgmedewerker

1 juli 2021

Goed nieuws van de gemeente Rotterdam: (toekomstig) zorgmedewerkers kunnen voorrang krijgen op een huurwoning in de stad. De gemeente wil het op die manier makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. De regeling start met 4 proefprojecten in verschillende delen van de stad.

Wie in Rotterdam in de zorg werkt of wil werken, kan in aanmerking komen voor voorrang op een huurwoning in de stad. In 4 proefprojecten met huurwoningen met verschillende huurprijzen wordt gekeken of de regeling te realiseren is. Studenten van een zorggerelateerde opleiding kunnen ook in aanmerking komen voor de regeling. De regeling geldt verder voor leraren en politieagenten.

De 4 proefprojecten zijn als volgt:

  1. Woningbouwcorporatie Woonstad biedt in Bloemhof en Hillesluis en vanaf 1 september 2021 ook in straten in andere wijken sociale huurwoningen (huur tot 752 euro) aan met voorrang voor zorgverleners, leraren en politieagenten. Deze woningen vind je via advertenties op Woonnet Rijnmond.
  2. Woningbouwcorporatie Havensteder biedt in Lombardijen woningen aan in de vrije sector (huur boven 752 euro) met voorrang voor zorgverleners, leraren en politieagenten. Deze woningen verschijnen op Woonnet Rijnmond.
  3. Stadswonen Rotterdam stelt vanaf juli 2020 kamers beschikbaar voor mbo-, hbo- en wo-studenten aan een opleiding voor de zorg, het onderwijs of de politieacademie. Aanmelding voor deze kamers loopt via de decanen/coördinatoren van de onderwijsinstelling.
  4. Vanaf begin 2022 komen in Rotterdam nieuwbouwwoningen in het (midden)huursegment beschikbaar. Als pilot wordt in bepaalde projecten een deel van de woningen met voorrang toegewezen aan zorgverleners, leraren en politieagenten. De voorrang geldt bijvoorbeeld voor het nieuwbouwproject Our Domain. Dit is een nieuwbouwproject in hartje Rotterdam voor studenten en young professionals tot 28 jaar. Dit appartementencomplex telt 612 studio’s en 2- kamerappartementen, variërend van circa 20 m2 tot ruim 50 m2. Huurprijzen variëren van 590 tot circa 1.000 euro (exclusief servicekosten). Vanaf de eerste week van juli 2021 hebben studenten en young professionals werkzaam als of lerend voor zorgverlener, leraar of politieagent 2 weken lang voorrang boven andere geïnteresseerden op een huurwoning in Our Domain. Kijk voor meer informatie en registratie op thisisourdomain.nl of check de digitale Nederlandstalige flyer over Our Domain.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen, gelden een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden en meer informatie over de regeling vind je op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/maatschappelijke-beroepen/