Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Contact — Centrum Thuisbeademing

Het Centrum voor Thuisbeademing heeft een 24 uurs bereikbaarheid en staat graag voor u klaar indien u vragen, problemen of klachten heeft omtrent de thuisbeademing.

Secretariaat
(010) 703 28 75
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 - 16:30 uur.

Verpleegkundig spreekuur
(010) 703 44 93
Bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 - 12:00 uur.

Spoed bereikbaarheid
(010) 704 0 704
Bereikbaar buiten kantoortijden. Vraag naar de dienstdoende thuisbeademingsverpleegkundige.

Fax
(010) 703 27 57

LET OP: PER 29 SEPTEMBER 2022 VERVALLEN BOVENGENOEMDE TELEFOONNUMMERS EN KUNT U BELLEN NAAR 1 CENTRAAL NUMMER: 
T: 010 – 200 4779
Er volgt dan een keuzemenu voor storingen, secretariaat of verpleegkundig spreekuur. 


Vraag over een scholing? 

Op de site www.ctbscholing.nl vindt u meer informatie. Indien u een vraag heeft verzoeken wij u om hiervoor niet telefonisch contact op te nemen met het Centrum voor Thuisbeademing, maar om uw vraag per e-mail te sturen naar: scholingctb@erasmusmc.nl
Wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.   

__

NIEUWSBERICHT 2-9-2022 

Via deze brief willen wij u informeren dat het Centrum voor Thuisbeademing (CTB) Volwassenen en het CTB kinderen (CTB&A) per 29 september 2022 gaat samenwerken met een nieuwe onderhoudsfirma: Logic Medical Solutions. In deze brief leggen wij u graag uit wat voor gevolgen dat voor u heeft. 

Storingen aan apparatuur 
De afgelopen jaren werd service en onderhoud aan uw beademingsapparatuur uitgevoerd door de firma Vivisol. Storingen kon u melden via het CTB, waarna de verpleegkundig consulent de storing doorgaf aan Vivisol. Per 29 september 2022 wordt dit overgenomen door Logic Medical Solutions. U kunt bij Logic Medical Solutions rechtstreeks uw storing melden, zonder tussenkomst van een CTB verpleegkundige. Ook zullen zij bij het eerste bezoek de stickers op uw apparatuur omwisselen.

Telefonische bereikbaarheid 
Het CTB Volwassenen en het CTB Kinderen krijgen per 29 september 2022 één centraal telefoonnummer: 010 – 200 4779 
Dit nummer is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Ook buiten kantoortijden belt u dus niet meer met het centrale telefoonnummer van het Erasmus MC, maar met dit nieuwe telefoonnummer. Via een keuzemenu krijgt u de mogelijkheid om een storing direct door te geven aan Logic Medical Solutions. Het keuzemenu geeft u ook de mogelijkheid om te worden doorverbonden met het secretariaat of het verpleegkundig telefonisch spreekuur. U ontvangt van ons een formulier met dit nieuwe telefoonnummer voor in uw Zorgmap. Alle andere telefoonnummers komen per 29 september 2022 te vervallen. 

Voor welke zaken kunt u nog terecht bij Vivisol? 
Disposables voor uw beademing kunt u blijven bestellen via de webshop van Vivisol: https://mijn.vivisol.nl

Ook voor de sensoren en storing aan de saturatiemeters kunt u contact opnemen met Vivisol: 
T: 013 - 523 1020

Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen of mocht u behoefte hebben aan meer informatie, neem dan contact op met CTB Volwassenen of het CTB kinderen.

 

Nieuwsbericht 21-9-2022 

Wilt u meer weten over Clientondersteuning?

Clientondersteuning is er voor mensen met een spierziekte die binnen de Wmo en/of de Wlz ondersteuning kunnen gebruiken.

Volgende week is er een webcast op dinsdag 27 september 2022 van 16.00 tot 16:45 uur. Deze is van Spierziekten Nederland.

Meer informatie vindt u via deze link:

https://www.spierziekten.nl/nieuws/artikel/webcast-onafhankelijke-clientondersteuning/ 


Informatie reserve beademingsapparatuur vakantie - update juni 2022 

Namens het Centrum voor Thuisbeademing willen wij u erop attenderen uw vakantie of vertrek naar het buitenland alsmede naar de Waddeneilanden minimaal 6 weken van tevoren aan ons door te geven. Op die manier kan de CTB-arts adviseren of de reis medisch verantwoord is wat betreft de chronische beademing en een medische begeleidende brief voor u opstellen. Deze brief is bij eventuele medische problemen in het buitenland voor de daar behandelend arts noodzakelijk.

Om uw vakantie aan ons door te geven kunt u het vakantieformulier invullen en opsturen naar onderstaand adres. Dit formulier zit achterin uw zorgmap.

Erasmus MC

t.a.v. Centrum voor Thuisbeademing

BA-030

Postbus 2040

3000 CA Rotterdam


Let op: Indien u reserveapparatuur wilt lenen bij het Centrum voor Thuisbeademing dient u een bruikleenovereenkomst te ondertekenen. U hoeft in principe niet voor het gebruik van het apparaat te betalen, maar u moet wel goed zorgen voor het apparaat en het alleen gebruiken waarvoor het bedoeld is. Ook moet u ervoor zorgen dat u voldoende op de hoogte bent van de werking van het apparaat zodat u het zelfstandig kunt gebruiken. Wij zorgen ervoor dat het apparaat goed onderhouden blijft en wij betalen de kosten voor het onderhoud. Als u zich niet houdt aan de afspraken en daardoor ontstaat schade of is aanvullend onderhoud nodig, dan zijn deze kosten voor uw rekening.

Namens het Centrum voor Thuisbeademing wensen wij u een prettige vakantie toe!Het CTB gaat samenwerken met een nieuwe onderhoudsfirma

 

In deze vooraankondiging willen wij u informeren  dat we m.i.v. 1 oktober 2022 over gaan naar een andere onderhoudsfirma, genaamd Logic Medical. De afgelopen jaren is het onderhoud van de apparatuur altijd gedaan door Vivisol en moest u bij problemen en storingen eerst het CTB bellen. Dat gaat veranderen.

Vanaf augustus/september 2022 zal Logic Medical starten met het maken van afspraken voor patiënten die in oktober op de planning staan voor hun reguliere onderhoud. In augustus ontvangt u van ons het telefoonnummer waar u vanaf 1 oktober 24 uur per dag Logic Medical op kunt bereiken voor technische storingen aan uw apparatuur. U ontvangt dan ook een nieuwe sticker voor in uw zorgmap met het juiste telefoonnummer.

Dit betekent dat u voor storingen of technische problemen aan uw apparatuur vanaf 1 oktober direct Logic Medical kunt bellen. U hoeft daarvoor niet meer eerst naar CTB Rotterdam te bellen.

De officiële overgang is vanaf 1 oktober 2022.

(velden met een * zijn verplicht)