Visie
Het Erasmus MC leidt studenten op tot breed academisch gevormde artsen die maatschappelijk betrokken zijn en goed voorbereid op nieuwe technologische ontwikkelingen.
Missie
De Erasmusarts 2030 handelt vanuit een breed academisch perspectief en een solide (bio)medische kennisbasis en zet daarbij technologie bewust in ter bevordering van een gezonde samenleving.
Arts van de toekomst
Het beroep van arts is in verandering. Net als de samenleving waarin studenten zullen gaan werken. De arts van de toekomst kan omgaan met patiënten die meer divers en mondiger zijn dan voorheen. De samenleving is niet alleen multi-cultureler geworden, opvattingen over identiteit zijn aan verandering onderhevig en mensen leven gemiddeld langer waarmee ook hun klachten veranderen en meerdere ziekten naast elkaar voorkomen (co-morbiditeit). Dit maakt het zorglandschap complexer. De arts is daarom in staat als expert en collega te functioneren in een keten of team van zorgverleners en om nieuwe kennis en technologie te beoordelen en toe te passen.
Bovendien ziet de arts mogelijkheden voor preventie van ziekte, bijvoorbeeld door leefstijlinterventies ondersteund door e-health toepassingen. Om de mogelijkheden van technologie en AI optimaal te benutten, is de arts in staat het gesprek aan te gaan met wetenschappelijk onderzoekers en ingenieurs.
Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen die hebben geleid tot het nieuw geneeskundecurriculum. Met Erasmusarts 2030 introduceert het Erasmus MC een geneeskundeopleiding die klaar is voor de toekomst en die aansluit bij een eigentijdse visie op onderwijs waarmee deze wervend is voor een nieuwe generatie studenten.
Technologie, Maatschappelijke Betrokkenheid en Academische vorming
De visie van de opleiding Geneeskunde van het Erasmus MC kent drie samenhangende zwaartepunten: technologie, maatschappelijke betrokkenheid en academische vorming. De gekozen zwaartepunten spelen zoveel mogelijk in op bovengenoemde ontwikkelingen. Deze zwaartepunten vormen het profiel van de Erasmusarts 2030.