Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Eerst student, nu docent

13 maart 2025

PhD kandidaat Prakriti Garkhail begon acht jaar geleden met de studie Geneeskunde, hier in het Erasmus MC. Nu is zij geen student meer, maar casusgestuurd onderwijs-docent. Prakriti vertelt meer over haar nieuwe rol in een video. ‘Je leert zelf ook veel van lesgeven.’

 

In de nieuwe bacheloropleiding Geneeskunde, Erasmusarts 2030, staat het Casusgestuurd Onderwijs (CGO) centraal. Studenten maken binnen CGO de (bio)medische kennis eigen aan de hand van casuïstiek. De CGO-docent begeleidt het leerproces tijdens de casusbespreking. ‘Aan de hand van casuïstiek wordt het tastbaarder en gaan studenten zelf aan de slag met de informatie’, zegt Prakriti. 

Ben jij benieuwd wat een CGO-docent doet? Prakriti legt het uit in bovenstaande video. Wat zij het leukste vindt:

‘Als studenten van die “oh ja” momentjes hebben en dan aan de eind van de les zeggen ‘oh ja, nu snap ik het veel beter’, dan denk ik ja, nu hebben we een geslaagde les gehad.’  
Prakriti Garkhail

 


Inspiratielunch: geneeskundestudenten lesgeven?

Op dinsdag 1 april van 12.30-13.30 organiseert Erasmusarts 2030 een inspiratielunch voor iedereen die geïnteresseerd is om EA2030-docent te worden. De lunch vindt plaats in de Tuin van Verbondenheid. Lees hier meer over de Inspiratielunch: begeleid jij de arts van de toekomst? – Erasmus MC en laat weten dat je komt!

Inclusief gratis lunch!


Iedereen kan CGO-docent worden 

Iedereen met een achtergrond in de (bio)medische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, geneeskunde, psychologie, of andere relevante achtergrond kan CGO-docent worden. Huidige docenten zijn werkzaam als onderzoeker, verpleegkundig specialist, A(N)IOS, diëtist, apotheker, PhD-kandidaat, medisch specialist. 

CGO-docent 

Als casusgestuurd onderwijs (CGO)-docent draag je bij aan de ontwikkeling van onze studenten tot medisch deskundigen. Je bent een docent die dicht bij de studenten staat in kleinschalig onderwijs. 

CGO-docenten werken 8, 14 of 18 uur per week, afhankelijk van het aantal studiegroepen die zij begeleiden. Binnen die uren hebben docenten 4 uur voorbereidingstijd, waaronder ook een casusbriefing van 1 uur . Tijdens de casusbriefing legt de casusschrijver uit waar de casus overgaat en wat we de studenten aan het eind willen meegeven. 

Prakriti deelt deze functie met een collega; het ene CGO-blok geeft Prakriti les en in het andere CGO-blok haar collega. 

Nieuwsgierig 

Ben je Erasmus MC en benieuwd of deze functie bij je past? Neem dan een kijkje op de Agora-pagina CGO-docent of kom naar de interesselunch op 1 april van 12.30-13.30 in de Tuin van Verbondenheid. Schrijf je in. Lees hier meer. 

CGO-docent worden? (Alleen voor Erasmus MC-medewerkers)