Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Erasmusarts 2030 later van start

21 september 2022

Erasmusarts 2030, het nieuwe onderwijsprogramma van de opleiding geneeskunde, zal van start gaan per september 2024. De eerdere streefdatum van september 2023 is bijgesteld om de kwaliteit van het nieuwe curriculum bij invoering beter te kunnen garanderen. 2030 blijft wel het jaar waarin de eerste studenten in het nieuwe curriculum zullen afstuderen

“Ondanks het uitstel blijven we onverminderd doorgaan met ontwikkelen. Pilots van nieuwe onderwijsvormen, zoals het projectonderwijs en het zogenaamde “casusgestuurd onderwijs”, worden uitgebreid. Ook zal het programmatisch toetsen in de masterfase worden ingevoerd. Studenten en docenten zullen het komende jaar al aan onderdelen van het nieuwe curriculum gaan bijdragen.” licht projectleider Suzanne Peeters toe.

Op vrijdag 30 september is er een kick-off meeting voor docenten, studenten en medewerkers die betrokken zijn bij het onderwijs. Zij worden meegenomen in ‘het DNA van het nieuwe curriculum’, de verschillende onderwijsmethoden en het onderwijs ontwerptraject. Decaan Stefan Sleijfer en opleidingsdirecteur Janneke van der Woude zullen de aftrap verzorgen. Informatie over het nieuwe curriculum is te vinden op de website van Erasmusarts 2030.