Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Hematologie

De afdeling Hematologie van het Erasmus MC legt zich toe op de verbetering van de diagnostiek en behandeling van patiënten met hematologische ziektebeelden.

Over ons

Algemeen

De afdeling Hematologie vervult een centrumrol bij de behandeling van patiënten met bloed- en lymfklierziekten en fungeert als stamceltransplantatie- en hemofiliecentrum.

De afdeling beschikt over hemostase-, immunohematologie- en cytologielaboratoria.

Binnen het researchlaboratorium in de faculteit wordt wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van bloedcelvorming, het ontstaan van leukemie, hemostase en trombose, stamceltransplantatie en naar de ontwikkeling van diagnostiek en therapie.

Cel Sikkelcel disease

Sikkelcelziekte - een hematologische aandoening

Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs hangen nadrukkelijk met elkaar samen. Het geven van onderwijs is binnen de afdeling Hematologie nadrukkelijk een gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij een ieder zich grotendeels kan richten op het onderwijs in zijn of haar expertise op het gebied van zorg en/of onderzoek. De afdeling Hematologie verzorgt dan ook onderwijs in een breed palet van opleidingen. 

Onze opleiding(en)

De afdeling Hematologie is van oudsher sterk betrokken bij het onderwijs in de volle breedte, zowel in het Erasmus MC als daarbuiten.

Een groot aantal stafleden, medisch specialisten, verpleegkundigen en onderzoekers geeft onderwijs en begeleidt studenten, stagiairs of promovendi. Een greep uit onze opleidingen:

studenten in onderwijscentrum

Voor overige opleidingen raadpleeg je de onderwijspagina van het Erasmus MC.

Differentiatie internist-hematoloog

Hemostase - theorie en praktijk

Keuzecoschap Hematologie

Masteronderzoek Geneeskunde Hematologie

Nascholing Hematologie voor verpleegkundigen en andere disciplines

Oudste coschap Hematologie

Regionale nascholing Hematologie

Praktische informatie

Meer informatie

Wil je meer informatie over de opleidingen die Hematologie aanbiedt? Mail ons dan.