Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Online informatiebijeenkomst voor kankerpatiënten in coronacrisis

22 april 2020

Op vrijdag 24 april van 16.00 – 17.00 uur is er een eerste online informatiebijeenkomst voor patiënten van het Erasmus MC. Dit keer gaat het over de invloed van het coronavirus op de behandeling en het welzijn van patiënten met kanker.

Welke invloed heeft het coronavirus?
Wij merken dat er bij onze kankerpatiënten veel vragen leven en dat er soms sprake is van ongerustheid over de gezondheid. Graag geven wij u tijdens deze online informatiebijeenkomst meer duidelijkheid en uitleg over hoe wij in het Erasmus MC onze oncologische zorg vormgeven. Welke invloed heeft het coronavirus op uw ziekte en geplande behandelingen of controles? Hoe zetten wij ons zo goed mogelijk in voor uw gezondheid en uw veilige komst naar ons ziekenhuis? Welke gevolgen kan het hebben als u er voor kiest om uw afspraken niet door te laten gaan of uit te stellen? 

Voor wie?
Onze specialisten staan vrijdag (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet onder behandeling in het Erasmus MC voor kanker, maar wel elders? Dan is een groot deel van de sessie zeker ook interessant voor u. Wij verzorgen een live verbinding, waar u –samen met uw naasten– vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit via Facebook of YouTube op vrijdag 24 april van 16.00 – 17.00 uur.

Panel
Het deskundig panel bestaat uit:
Dr. Joke Boonstra, lid Raad van Bestuur (welkomstwoord)
Prof. dr. Stefan Sleijfer, hoogleraar interne oncologie
Dr. Astrid van der Veldt – internist oncoloog
Prof. dr. Kees Verhoef, hoogleraar oncologische chirurgie
Dr. Paul Bouvy, psychiater
Irene Dingemans, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) 

Vragen aan het panel?
Heeft u een algemene vraag aan ons panel over de zorg bij kanker? Laat het ons dan vooraf weten via zorg.en.corona@erasmusmc.nl.