Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Aandoening

Pulmonalisklep atresie met intact ventrikel septum

Aangeboren hartafwijking

Bij deze aandoening is de hartklep tussen de rechterkamer en de longslagader niet aangelegd of niet open.

Pulmonalisklep atresie met intact ventrikel septum: over deze aandoening

Wat is pulmonalisklepatresie met intact ventrikel septum?

Bij deze aandoening is de hartklep tussen de rechterkamer en de longslagader niet aangelegd of niet open. Hierdoor is de rechter hartkamer vaak onderontwikkeld en kan er geen bloed vanuit de rechter kamer naar de longen stromen. Daardoor moet het bloed via een omweg naar de longen.

Meer informatie over deze aandoening leest u op de website van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

Wat wij voor u doen

Onderzoek en diagnose

Om de diagnose te stellen maken we een echocardiografie en een electrocardiogram (ECG). Als het nodig is maken we een CT-scan.

Behandeling

Uw kind wordt opgenomen op de intensive / high care voor bewaking en behandeling. Om de hart- en bloedsomloop te optimaliseren moeten we meerdere hartkatheterisaties en operaties uitvoeren. Uw behandelend kindercardioloog maakt samen met het behandelteam een behandelplan. Hoeveel ingrepen er nodig zijn is onder andere afhankelijk van de grootte van de rechter hartkamer. 

Met wie heeft u te maken?

Uw eigen kindercardioloog bespreekt het behandelplan met u. Voor de operatie van het hart of hartkatheterisatie wordt u door het behandelteam geïnformeerd op het pre-operatieve spreekuur. Tijdens de opname ziet u verschillende andere kindercardiologen, afdelingsartsen en verpleegkundigen van het Kinderthoraxcentrum en de Intensive Care Kinderen. Als het nodig is bieden wij ondersteuning aan van ons psychosociaal team.

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor