Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Versoepelingen coronamaatregelen

14 april 2022

Per 14 april versoepelt het Erasmus MC de coronamaatregelen. Het is dan niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in de openbare ruimtes. In de spreekkamer dragen zorgmedewerkers nog wel een II-R mondneusmasker als zij binnen 1,5 meter afstand van de patiënt komen.

Versoepelingen coronamaatregelen

Per 14 april 2022 heeft het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis de coronamaatregelen versoepeld. Het is dan niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in de openbare ruimtes, behalve als u of uw kind covid-symptomen heeft. In de spreekkamer dragen zorgmedewerkers nog wel een II-R mondneusmasker (chirurgisch mondneusmasker) als zij binnen 1,5 meter afstand van de patiënt komen. Patiënten die daar behoefte aan hebben, krijgen een II-R mondneusmasker aangeboden bij de receptie- of polikliniekbalie.

Kijk voor de laatste updates op het coronaliveblog.

Bezoek

Wilt u een patiënt bezoeken, dan verzoeken wij u een II-R mondneusmasker te dragen als u binnen de 1,5 meter afstand van de opgenomen patiënt komt (maskers worden aangeboden bij toegang van de afdeling).

Griepachtige klachten

Heeft u of uw kind op dit moment klachten die lijken op een besmetting met het coronavirus? Meld u dan bij de balie van de polikliniek.

Wat kunt u doen om het ziekenhuis veilig te bezoeken?

  • Geef geen hand.
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep en raak uw gezicht zo min mogelijk aan.
  • Hoest en/of nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik wegwerpzakdoeken of tissues.
  • Verlaat na uw bezoek direct het ziekenhuis.

Veelgestelde vragen coronavirus

Heeft u een andere vraag? Bel ons gerust: (010) 704 07 04.