Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Versoepeling coronamaatregelen en bezoekregels

28 juni 2021

Het dragen van een mondneusmasker in de openbare ruimten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is per 26 juni 2021 niet meer noodzakelijk. Wel zijn de bezoekregels vanwege de coronamaatregelen nog steeds wat aangescherpt, om de veiligheid van u en onze medewerkers te kunnen waarborgen. We informeren u graag over de huidige bezoekregels. Samen houden we het ziekenhuis veilig!

Momenteel gelden de volgende regels voor afspraken en bezoek:

Laatst gewijzigd 28 juni 2021

- Bij begeleiding van een afspraak op de polikliniek

 • Maximaal 1 ouder of begeleider per kind toegestaan. De andere ouder of begeleider kan eventueel via videobellen meekijken en -luisteren met de afspraak.
 • Bent u te vroeg? Wacht dan in de centrale ruimte (het Plein of de Passage) waar u het ziekenhuis binnenkomt.

- Bij bezoek aan de dagbehandeling

 • Alleen bezoek beide ouders/verzorgers toegestaan (geen tijdslimiet)

- Bij bezoek aan de kliniek (opname)

 • Bezoek van 2 ouders/verzorgers is toegestaan.
 • Vanaf 14:00 uur en in het weekend: naast beide ouders maximaal 2 kinderen uit hetzelfde huishouden t/m 18 jaar toegestaan.

- Bij bezoek aan Intensive Care Kinderen / Intensive Care Neonatologie

 • Gehele dag (mits de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden): maximaal 2 personen aan bed (inclusief ouders)
 • Per dag naast ouders, maximaal 1 andere bezoeker toegestaan

Uitzonderingen

Het kan zijn dat een uitzondering op de bezoekregels nodig is. U hoort dit dan van uw arts of een van onze andere medewerkers. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Blijven slapen in coronatijd

Na toestemming van de arts of verpleegkundige mag u bij uw naaste of zieke kind blijven slapen. Ook nu het coronavirus er is. Wij vragen u dan wel om iedere dag een vragenlijst in te vullen over uw eigen gezondheid. Omdat wij dit iedere dag opnieuw aan onze logees vragen, kunnen wij goed in de gaten houden of er iemand misschien verschijnselen van corona ontwikkelt. Wij doen dit voor de veiligheid van onze patiënten, en voor uw en onze gezondheid.

Mondneusmaskers niet meer verplicht in het Erasmus MC Sophia

Met het gedeeltelijk vervallen van de mondneusmaskerplicht in openbare ruimten vanaf 26 juni, wordt ook het beleid voor maskergebruik in het Erasmus MC Sophia aangepast. Het dragen van een mondneusmasker in de openbare ruimten zoals de Sophia hal, is per 26 juni 2021 niet meer noodzakelijk. Het blijft wel noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Kwetsbare patiënten kunnen bij drukte (bijvoorbeeld bij de wachtruimte), als ze dat willen, een medisch mondneusmasker ophalen bij de stewards of bij de balie van de poliklinieken en/of dagbehandeling.

Griepachtige klachten

Heeft u of uw kind op dit moment klachten die lijken op een besmetting met het coronavirus of bent u recent in oranje gebied geweest? Meld u dan zo snel mogelijk bij de balie van de polikliniek.

Wat kunt u doen om het ziekenhuis veilig te bezoeken?

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Geef geen hand.
 • Was uw handen regelmatig met water en zeep en raak uw gezicht zo min mogelijk aan.
 • Hoest en/of nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik wegwerpzakdoeken of tissues.
 • Verlaat na uw bezoek direct het ziekenhuis via de kortste route.

Veelgestelde vragen coronavirus

Heeft u een andere vraag over uw bezoek aan het ziekenhuis of wilt u meer weten over kinderen en de omgang met het coronavirus? Lees dan onze uitgebreide informatie over het coronavirus.