Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Bevallen in het Sophia Kinderziekenhuis - ook zonder medische indicatie

28 maart 2024

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis kunt u ook bevallen zonder medische indicatie, namelijk in het Geboortecentrum Sophia. Hier kunt u in een huiselijke setting bevallen en verblijven tijdens de kraamtijd. Iedereen is welkom in het Geboortecentrum. Het welzijn en de gezondheid van u en uw baby staan centraal en zijn leidend in de zorg die wij bieden.

In goede handen

In het WIJ magazine is een uitgebreid artikel gewijd aan het Geboortecentrum Sohia. Daarin vertelt Bobette over haar ervaring. Ze ontwikkelde zwangerschapsdiabetes en is bevallen in het ziekenhuis. Daarna kwam ze naar Geboortecentrum Sophia voor haar kraamtijd:

“Het is fijn dat ik hier in goede handen ben en dat ze me 24 uur per dag alles kunnen uitleggen. Zo staan we er geen moment alleen voor en krijg ik het vertrouwen dat ik het straks thuis ook allemaal kan.”

Lees het volledige artikel in de nieuwste editie van het WIJ magazine.

gcs-bobette

Kraamzorg voor kwetsbare gezinnen

Het Geboortecentrum Sophia is in 2009 ontstaan dankzij een samenwerking tussen Gro-up Kraamzorg, het Erasmus MC, Verloskundigen Praktijk Rotterdam Oost en Verloskundigen Rotterdam West. Deze partijen zagen het als hun plicht om vrouwen in onveilige situaties, zoals slechte woonomstandigheden, mishandeling of drugsgebruik, een veilige plek te bieden om te bevallen. Directeur van het Geboortecentrum Sophia Hiske Ernst:

“We zagen het als onze verantwoordelijkheid om hiervoor de capaciteit te bieden, om het aantal poliklinische bevalkamers uit te breiden. Zeker om die kwetsbare groep te kunnen opvangen.”

Iedereen is welkom in het Geboortecentrum. Zeker voor kwetsbare gezinnen of mensen met sociale problematiek is het een ideale oplossing om in een veilige omgeving te bevallen en te kramen. Maar het Geboortecentrum is er ook voor kraamvrouwen wier pasgeboren baby is opgenomen op de intensive care. Zo kunnen zij ook dicht bij hun kind zijn en de juiste zorg en ondersteuning krijgen. logo-gcs

Bevallen met milde medische indicatie

Het Geboortecentrum Sophia werkt nauw samen met de afdeling Verloskunde in het Sophia Kinderziekenhuis. Dankzij deze intensieve samenwerking kunnen ook vrouwen met een milde medische indicatie in het Geboortecentrum bevallen.

De afdeling Verloskunde van het Erasmus MC Sophia zit er namelijk pal naast. Dus mocht er eventueel iets gebeuren tijdens of na de bevalling, dan wordt u met bevalbed en al naar de gynaecoloog gereden. Of de medisch specialist is direct bij u. Hierdoor kunnen we meer vrouwen helpen bij hun bevalling en bieden we de juiste zorg op de juiste plaats.