Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Dewi wil meer aandacht voor neurofibromatose

4 mei 2021

De 11-jarige Dewi heeft goedaardige tumoren in haar hoofd door de ziekte neurofibromatose type 1 (NF). Dat ze niet mag bungeejumpen en dat mensen haar aanstaren vindt ze stom. Toch weerhoudt de ziekte haar er niet van, van het leven te genieten.

Meer aandacht voor Neurofibromatose

Dewi is onder behandeling in het Erasmus MC Sophia. Samen met het Sophia Kinderziekenhuis hoopt Dewi op meer aandacht voor haar ziekte NF. NF is een erfelijke aandoening waar meer delen van het lichaam bij betrokken zijn, vooral de huid en de hersenen, die vooralsnog niet te genezen is. Lees meer over Dewi's verhaal en ziekte op Amazing Erasmus MC

LET’S BEAT NF

Ieder jaar staat de maand mei wereldwijd in het teken van neurofibromatose. De stichting LET’S BEAT NF maakt zich hard voor kinderen met NF en heeft als doel om NF de wereld uit te helpen. Daarvoor is meer bekendheid van de ziekte heel belangrijk. Het Erasmus MC doet daarom dit jaar mee met de actie ‘Shine a Light on NF’ en wordt op maandag 17 mei speciaal verlicht, in de internationale kleuren (blauw & groen) van NF.