Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kinderzorgconferentie zaalopstelling
Nieuws

Eerste Kinderzorgconferentie was een succes!

21 oktober 2022

Donderdag 13 oktober vond de eerste editie van de Kinderzorgconferentie plaats. De Kinderadviesraad (de KAR) van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis organiseerde een échte Kinderzorgconferentie. Net als bij een persconferentie op de televisie zaten de kinderen achter officiële desks met microfoon en voor hen; een zaal vol met zorgverleners!

Kinderadviesraad tijdens conferentie aan tafel

Open en kwetsbare gesprekken

Tijdens de interactieve en inspirerende bijeenkomst gingen de kinderen, aan de hand van stellingen en ervaringsverhalen, in dialoog met onder meer verpleegkundigen, artsen, poli-assistenten en pedagogisch medewerkers over hun ervaringen in het Sophia.

Zo werd er verteld over die keer dat een verpleegkundige net even de juiste vragen stelde, maar ook over een minder fijne prikervaring die niet meer vergeten wordt. Het leverde indrukwekkende en soms ook emotionele verhalen op.

Zorgverleners en kinderen

Super trots op de kinderen die hun ervaringen durfden te delen voor een volle zaal, maar zeker ook op de zorgverleners die zich enorm kwetsbaar opstelden en eerlijk vertelden over dilemma’s en lastige situaties of soms het gebrek aan tijd waardoor de beleving van het kind soms – zonder dat men het door heeft – wordt vergeten. De beste feedback die je als zorgverlener kunt krijgen is die van onze eigen doelgroep; kinderen! Dat helpt ons nóg betere zorgverleners te worden.

 "Dit was echt heel bijzonder en waardevol. Een spiegel voorgehouden krijgen door kinderen. Zo leerzaam. Dank voor jullie moed en openheid!", aldus Kinderarts-infectioloog Prof. dr. Annemarie van Rossum (afdelingshoofd Kindergeneeskunde) op LinkedIn.

Kinderconferentie met artsen in zaal

Kinderadviesraad

De Kinderadviesraad wordt gevormd door (ex)patiënten en door broers, zussen en vrienden van patiënten. Deze kinderen komen regelmatig in het ziekenhuis en weten hierdoor heel goed hoe het in het ziekenhuis is. Kinderen krijgen door de Kinderadviesraad een stem die gehoord wordt door het bestuur en alle medewerkers van het ziekenhuis.

Meer lezen? Kijk op de website van de Kinderadviesraad of bezoek hun Instagram!

Kinderadviesraad in de tuin Sophia