Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
flyer Emma at Work
Nieuws

Emma at Work: Verstop je talent niet!

25 november 2022

Bij Emma at Work kunnen jongeren met een fysieke aandoening terecht voor werk, coaching & training voor een zelfstandige toekomst. Zij kijken samen met de jongeren wat zij willen en wat er bij hen past.

Wat is Emma at Work?

Emma at Work is een non-profit organisatie. Zij werken hard aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. In Nederland zijn er 500.000 jongeren met een fysieke aandoening die ‘gewoon’ een baan willen. Want werk zorgt ervoor dat je groeit, je je talenten ontwikkelt en dat je onderdeel bent van de samenleving. Er bestaat echter een grote kloof tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt: het is namelijk helemaal niet zo ‘gewoon’ dat deze groep kans maakt op een baan. Emma at Work zet zich in om deze kloof te dichten!

De jongeren werken aan een persoonlijk ontwikkelingsplan; ontdekken hun potentie en ambitie; ontplooien hun talenten en krijgen praktijktraining om uiteindelijk een werkplek te vinden bij een bedrijf dat bij hen past en waar ze zelfverzekerd met plezier aan de slag kunnen. Net als de 2.500 andere scholieren & jongvolwassenen die Emma at Work al met succes verder hebben geholpen.

Ervaringsverhaal van Rosalie

Accepteren dat je een chronische ziekte hebt, is niet altijd even makkelijk. Daar weet Rosalie alles van. Inmiddels heeft ze haar jeugdreuma geaccepteerd en werkt ze als Community Manager waar ze mensen met een verhaal een plaats geeft en laat zien wat voor (alternatieve) zorg er in Nederland is. Lees hier haar ervaringsverhaal

Meer weten over een vaste of bijbaan?

Iedereen tussen de 15 en 30 jaar met een chronische ziekte of fysieke aandoening kan zich bij Emma at Work inschrijven. Of je nu al jaren ziek bent, of een ongeluk hebt gehad waardoor je lichaam nu niet altijd goed meewerkt, zij denken met je mee. Dat jij ziek bent (geweest) betekent niet dat er geen leuke banen voor je zijn. Bij Emma at Work werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, oefen je met solliciteren en stellen we je voor aan een groot netwerk van bedrijven. Schrijf je in en scroll door vacatures, trainingen en coaching.

Lees meer op de website van Emma at Work.

Emma at Work bestaat 15 jaar

We vieren 15 jaar Emma at Work! We zijn er trots op dat we in de afgelopen 15 jaar 3.000 jongeren hebben begeleid en 1.500 jongeren geplaatst in een mooie functie. We werken hierin samen met de mooiste werkgevers, waaronder Amsterdam UMC. In de afgelopen 15 jaar hebben 160 jongeren met een fysieke aandoening hier een fijne werkplek gevonden. In het filmpje hieronder vertellen 4 jongeren hierover. Zeker even kijken! Amsterdam UMC kreeg hiervoor de Emma at Work Oeuvre Award uit handen van burgemeester Halsema. Een bijzonder moment.”

 

Emma at Work gelooft in een samenleving waarin iedereen mee kan doen!