Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Feyenoord-AZ levert ruim € 30.000 op voor het Sophia Kinderthoraxcentrum

23 november 2021

Begin deze maand stond de thuiswedstrijd tegen AZ in het teken van de nauwe samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De wedstrijd leverde niet alleen drie punten op, maar ook € 30.818,05 voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan de realisatie van een 'So Fit en Fun Centrum' waar kinderen met hart- en longziekten kunnen (leren) bewegen en sporten in een veilige omgeving.

So Fit en Fun Centrum

‘Een ongelooflijk mooi bedrag,’ aldus Arend van Deutekom, kindercardioloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. ‘Daarmee kunnen we grote eerste stappen zetten in de realisatie van het So Fit en Fun Centrum. We willen Feyenoord, De Kuip en iedereen die een donatie heeft gedaan ontzettend bedanken hiervoor. Het is fantastisch dat Feyenoord en De Kuip als iconen van de sport in Rotterdam dit doen. Zo ondersteunt de topsport kinderen in het sporten en bewegen en in het speciaal de kinderen van Sophia die de nodige fysieke uitdagingen hebben. Een geweldige samenwerking waar ik trots op ben om bij betrokken te zijn.’


Tijdens Feyenoord-AZ waren er honderden patiëntjes, hun familieleden en medewerkers van het Sophia aanwezig om de wedstrijd live in de Kuip te volgen, ook was er een speciaal spandoek met daarop de vuurrode hartveter die sinds kort te koop is in onder meer de Feyenoord Fanshops. Mede dankzij de (voorlopige) opbrengsten van de verkoop van genoemde hartveters, een collecte onder supporters en een speciale loterij tijdens Feyenoord - AZ kan Feyenoord derhalve ruim € 30.000,- doneren aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Een mooie opbrengst na een sportief succesvolle middag.

Dank

Grote dank gaat uit naar de organisatie van Feyenoord Rotterdam, de supportersvereniging, Sophia TV & Evenementen en alle vrijwilligers en supporters die hebben gedoneerd in de collectebus of loten hebben gekocht. Ook veel dank aan www.bedrukken.nl  voor het sponsoren van de keycords en petten voor onze vrijwilligers.

Sophietje met Feyenoordspeler en fankinderen bij feyenoord