Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiënten melden zich aan bij een aanmeldzuil van het Erasmus MC Sophia
Nieuws

Het Erasmus MC verstuurt afspraakbrief vanaf 1 mei digitaal

26 april 2022

Vanaf 1 mei verloopt communicatie over uw afspraak op de polikliniek in het Erasmus MC standaard digitaal. Dit betekent dat we onze afspraakbrieven niet meer per post versturen, maar online aanbieden in het patiëntenportaal ‘Mijn Erasmus MC’. Voortaan ontvangt u een e-mail met daarin een link naar het online patiëntenportaal. Hier staat de afsprakenbrief van uw kind en bijbehorende informatie klaar. Zo bent u snel en gemakkelijk op de hoogte van de meest actuele informatie rondom uw afspraken en de gezondheid van uw kind.

DigiD op naam kind noodzakelijk

Let op: Om de gemaakte afspraken en het medisch dossier van uw kind in te kunnen zien, moet u inloggen op Mijn Erasmus MC met de persoonlijke DigiD van uw kind. Uw kind heeft dus een eigen DigiD nodig. DigiD staat voor digitale identiteit. Met een DigiD identificeert uw kind zich gemakkelijk en veilig bij instellingen van de overheid, het onderwijs en de zorg.

Snel en duurzaam communiceren

Het digitaal versturen van onze afspraakbrieven wordt vanaf 1 mei onze standaard werkwijze, tenzij dit voor u echt niet mogelijk is. Door het digitaal versturen van uw afspraakbrief ontvangt u de brief direct na het versturen. In Mijn Erasmus MC vindt u vervolgens alle medische gegevens, labuitslagen en afspraken van uw kind op één plek terug. Daarnaast gebruiken we op deze manier minder papier en stoten we minder CO2 uit, omdat de brieven niet meer per post bezorgd hoeven te worden. Zo dragen we met elkaar bij aan een beter milieu.

Hoe vraag ik een DigiD aan voor mijn kind?

U kunt als ouder of verzorger online (zie: Hoe gaat het in zijn werk?) een DigiD aanvragen voor uw kind. Bij het DigiDloket in de centrale hal van het Erasmus MC Sophia kunt u ook ter plekke een DigiD aanvragen. Houdt er rekening mee dat de aanvraag in totaal ongeveer drie werkdagen duurt. Vraag daarom ruim vóór uw afspraak in het ziekenhuis een DigiD aan voor uw kind. Kinderen van 14 jaar of ouder moeten zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. DigiD is vanaf 14 jaar en ouder namelijk strikt persoonlijk.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. U heeft het burgerservicenummer van uw kind nodig bij de aanvraag.
  2. Ga naar https://digid.nl/aanvragen en vul de gegevens van uw kind in en rond de aanvraag af.
  3. Binnen drie werkdagen ontvangt u een brief thuis met een activeringscode.
  4. Voeg een telefoonnummer en e-mailadres toe tijdens de aanvraag. U kunt dan meer met de DigiD, zoals een wachtwoord herstellen of de DigiD app eenvoudig activeren.
  5. Onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord goed, die heeft u nodig om de DigiD van uw kind te activeren en in te loggen op Mijn Erasmus MC.

Indien u vragen heeft over het aanvragen van een DigiD voor uw kind kunt u contact opnemen met het specialisme waar uw kind onder behandeling is. Dit kan via de BeterDichtbij app of via telefoon.

U kunt zelf in het patiëntenportaal  controleren of het persoonlijke emailadres bekend is. U kunt die dan direct wijzigen of doorgeven.