Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Heeft uw kind al een DigiD?

12 oktober 2020

Voor een bezoek aan het ziekenhuis is het handig als een kind een eigen DigiD heeft. DigiD staat voor digitale identiteit. Met een DigiD identificeert uw kind zich (online) bij instellingen van de overheid, het onderwijs en de zorg.

Bij ons in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis heeft uw kind een DigiD nodig om inzage te krijgen in het eigen medisch dossier en de gemaakte afspraken op Mijn Erasmus MC. Momenteel vragen we u ook voor uw bezoek een vragenlijst in te vullen in verband met corona. Hiervoor heeft uw kind een DigiD nodig. 

Komt u binnenkort naar het Erasmus MC Sophia?

En heeft uw kind nog geen DigiD? Vraag dit dan aan voor uw kind via de website van DigiD Let op: doe dit tijdig, want een aanvraag neemt drie werkdagen in beslag.

Hoe vraag ik een DigiD aan voor mijn kind?

  1. U heeft het burgerservicenummer van uw kind nodig bij de aanvraag.
  2. Ga naar https://digid.nl/aanvragen en vul de gegevens van uw kind in en rond de aanvraag af.
  3. Binnen drie werkdagen ontvangt u een brief thuis met een activeringscode.
  4. Voeg een telefoonnummer en e-mailadres toe tijdens de aanvraag. U kunt dan meer met de DigiD, zoals een wachtwoord herstellen of de DigiD app eenvoudig activeren.
  5. Onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord goed, die heeft u nodig om de DigiD van uw kind te activeren en in te loggen op Mijn Erasmus MC.

Indien u vragen heeft over het aanvragen van een DigiD voor uw kind kunt u contact opnemen met het specialisme waar uw kind onder behandeling is.

Inloggen met DigiD bij coronavragenlijst

In verband met de COVID19-pandemie ontvangt u enkele dagen voor uw bezoek aan het ziekenhuis een sms van ons, met het verzoek om voor of samen met uw kind een vragenlijst in te vullen over eventuele klachten. Dankzij een DigiD kunt u makkelijk en veilig inloggen in de persoonlijke omgeving van uw kind op Mijn Erasmus MC en de vragenlijst invullen.