Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

High Care verpleegkundige opleidingen krijgen landelijke erkenning

15 oktober 2020

Het Erasmus MC-Sophia is de eerste zorginstelling in Nederland waarvan de opleidingen tot High Care Neonatologie verpleegkundige en High Care Kinderverpleegkundige zijn erkend door de toezichthouder van zorgopleidingen: College Zorg Opleidingen.

Landelijk erkend diploma

Het College Zorg Opleidingen (CZO) houdt toezicht op de kwaliteit van zorgopleidingen. Het toetst en accrediteert zorgopleidingen om de kwaliteit ervan te behouden en waar mogelijk te verbeteren. De erkenning van de opleidingen tot High Care Neonatologie (HCN) verpleegkundige en High Care Kinderverpleegkundige (HCK) door het CZO betekent dat onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Studenten krijgen voortaan een landelijk erkend diploma, in plaats van een 'huisdiploma'. Met het CZO-diploma kunnen ze in alle ziekenhuizen in het land aan de slag als HCN- en HCK-verpleegkundige.  

Steun in de rug voor High Care verpleegkundigen

Het Erasmus MC-Sophia is erg blij met deze landelijke erkenning. Het maakt goed zichtbaar waar een High Care Neonatologie verpleegkundige en High Care Kinderverpleegkundige aan moet voldoen en doet daarmee recht aan de zorg die door deze groep verpleegkundigen op de High Care units wordt geleverd. We hopen dat het volgen van de landelijk erkende opleidingen aantrekkelijker wordt voor verpleegkundigen.

Meer informatie?

Eerder werden de opleidingen tot kinderverpleegkundige, obstetrieverpleegkundige en de IC neonatologie- en de IC- kinderverpleegkundige van het Erasmus MC-Sophia al erkend door het CZO. Meer inhoudelijke informatie over deze opleidingen en vacatures zijn te vinden op de website van Werken bij Erasmus MC. High care neonatologie kliniek