Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Duurzaam eten aardbei paraplu
Nieuws

Project 'Eet groener in het kinderziekenhuis'

5 april 2024

Weet u dat we de ambitie hebben om meer plantaardige voeding aan te bieden in ons ziekenhuis? Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van onze patiënten!

Het leuke project 'Eet groener in het kinderziekenhuis' is onderdeel van het landelijke NFU project naar duurzaamheid in de academische ziekenhuizen. In dit project in het Erasmus MC Sophia kijken we naar:

  • Wat eten kinderen tijdens hun verblijf in Sophia.
  • Wat wordt er van het eten weggegooid (verspilling).
  • Wat is de verhouding dierlijk/plantaardig eiwit.

Hoe kunt u helpen?

Onderzoekers Carmen en Elles van de afdeling Voeding & Diëtiek willen graag meer duurzame en gezonde voeding aanbieden, maar daar hebben ze jullie hulp bij nodig. Zij willen graag weten wat jullie ervan vinden en wat de wensen zijn. Jullie mening is dus erg belangrijk voor het Sophia!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud en kom je wel eens in het Sophia Kinderziekenhuis? Of bent u een ouder van een kind dat wel eens in het Sophia komt? Dan nodigen wij jullie uit om onze korte vragenlijst in te vullen.

Doe je mee?

Je kunt jouw mening geven over duurzaamheid en plantaardig eten in het ziekenhuis door onderstaande QR-code te scannen of op de link te klikken. Het invullen van de vragenlijst kost 2 tot 3 minuten en helpt ons enorm! Invullen van de vragenlijst kan t/m zondag 21 april.

→ Ga naar de vragenlijst voor kinderen 12-18 jaar.
→ Ga naar de vragenlijst voor ouders.

 

Interview met kinderintensivist over duurzame voeding in de zorg

In een interview vertelt onze kinderintensivist Sascha Verbruggen over duurzame voeding in de zorg. 

flyer eet groener