Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
fietsen-voor-sophia
Nieuws

Recordopbrengst Fietsen voor Sophia

7 maart 2024

Dit weekend was weer de jaarlijkse indoorfietsmarathon Fietsen voor Sophia. Het was een succesvolle editie met een recordopbrengst voor het Erasmus MC Sophia!

 €670.569,- voor Sophia Kinderziekenhuis tijdens Fietsen voor Sophia

De jaarlijkse indoorfietsmarathon Fietsen voor Sophia heeft dit weekend ruim €670.569,- opgeleverd voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Een nieuw record! Tijdens deze 33e editie sprongen ruim 1900 deelnemers 2, 2.5 of 3 uur op de fiets in het Topsportcentrum Rotterdam en zetten 90 vrijwilligers zich belangeloos in voor kinderen met een immuunziekte. De organisator Stichting Vrienden van het Sophia kijkt terug op een succesvol en feestelijk evenement.

Samen in actie voor kinderen met immuunziekten

Voor kinderen met immuunziekten betekent hun aandoening vaak dagelijkse beperkingen, angst, depressie, gedragsproblemen en vooral veel onzekerheid – niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun ouders. De diagnose stellen op jonge leeftijd is een complex en tijdrovend proces. Daarnaast maakt het onvoorspelbare verloop van de ziekte elke dag een uitdaging.

Maar er is hoop. Dankzij de inzet van alle deelnemers op de fiets, alle vrijwilligers en donateurs kan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis nu een eiwit-analyseapparaat aanschaffen dat helpt bij het sneller vinden van een diagnose, nauwkeuriger kan voorspellen welk medicijn effectief werkt voor welke patient en hoe het verdere verloop van een immuunziekte zal zijn. Dit betekent meer zekerheid en hoop voor de toekomst. Ook kan het Sophia dankzij alle donaties belangrijk nieuw onderzoek starten naar immuunziekten. Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

fietsen-voor-sophia-2

Hoogtepunt: het Foute blok

Na groot succes vorig jaar en op veler verzoek, was de zaterdagavond ook dit jaar weer gereserveerd voor het ‘Foute blok’. En fout was het! Een discofeest met alle ‘foute’ gouwe ouwe muziekknallers door dj-duo Blondie & Brownie. Deelnemers pakten uit om zo feestelijk mogelijk voor de dag te komen in het thema ‘fout in fluor’. Glitterbrillen, neon beenwarmers, gekleurde pruiken, feestelijke hoeden en lichtgevende tutu’s! Alles kwam voorbij en tezamen werd het een kleurrijk en feestelijk geheel. Het was één groot feest!

cheque-fietsen-voor-sophia