Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Sophietje's verjaardag

10 juni 2022

Afgelopen woensdag 8 juni was Sophietje jarig! Wat waren we blij dat we weer een feestje mochten vieren in het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis ter gelegenheid van haar 159e verjaardag.

Feestelijke dag

Musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelden voor de kinderen, ouders en medewerkers. Op de afdelingen werd een lekkere traktatie uitgedeeld. Cadeautjes waren er ook: maar liefst acht virtual reality (VR) brillen en de Qwiek.Up; een mobiele projector die prachtige omgevingen op de muur of het plafond kan projecteren.

Meer dan speelgoed

Sneeuwballen gooien in juni of naar de Efteling. Kinderen in Sophia beleven het (bijna) echt met de acht VR-brillen die deze dag feestelijk in gebruik zijn genomen. Met deze VR-brillen en de Qwiek.Up kunnen kinderen virtueel in een speeltuin spelen, een bezoek brengen aan de Efteling of zwemmen met dolfijnen. "Deze toepassingen helpen om pijn en stress te verminderen en kinderen die in het ziekenhuis liggen te laten bewegen, leren en spelen", vertelt pijnconsulent Marly Smit. De technische snufjes werden in ontvangst genomen door Pien Beltman (themadirecteur Sophia), leden van de Kinderadviesraad en natuurlijk door Sophietje zelf. Ze zijn mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Sophia en diverse sponsors.Sophietjes verjaardag met themadirecteur Pien Beltman

Sophietjes wens; een snoezelbadkamer

Ook dit jaar hopen we weer een mooi cadeau te kunnen geven aan Sophietje: een snoezelbadkamer. In deze badkamer, die is omgetoverd van een saaie ruimte tot een magische omgeving, kunnen kinderen heerlijk ontspannen tijdens de dagelijkse verzorging zoals het douchen of in bad gaan. Ze kunnen muziek luisteren, wegdromen bij lichteffecten en prachtige geprojecteerde dieren op de muren of bij bubbelpalen zitten. Ze zien mooie kleuren en ruiken allerlei geuren. Dit zorgt voor afleiding, plezier en ontspanning. 

Een fijne plek worden waar kinderen even vergeten dat zij in een ziekenhuis zijn. Helpt u mee dit te realiseren? Kijk voor meer informatie op de website van de Stichting Vrienden van het Sophia.  

snoezelbadkamer