Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marie-Louise Aendekerk
Zorgverlener

Drs. E.W.C. (Marie-Louise) Aendekerk

Klinisch psycholoog, hoofd subspecialisme Psychosociale Zorg en Medische Psychologie

  • Specialisme
  • Kinderpsychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Medische psychologie, traumabehandeling, gezinsbehandeling, kinder- en jeugdpsychotherapie, psychosociale zorg
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ouders en kinderen tonen veel veerkracht, ook onder moeilijke omstandigheden. Geconfronteerd worden met ziekte en ziekenhuisopnames kan onrust en stress veroorzaken. Graag wil ik gezinnen helpen deze stress zo hanteerbaar mogelijk te houden en het vertrouwen in henzelf zo goed mogelijk ondersteunen. Als een kind en/of ouder na behandeling kan aangeven: "Ik kan het aan!", geeft mij dat veel voldoening.

Werkervaring & opleidingen

Sinds 1984 ben ik werkzaam in het Erasmus MC Sophia op de afdeling Kinderpsychiatrie. Aanvankelijk werkte ik als psychomotorisch therapeut in een kinderkliniek voor kinderen met psychiatrische problemen. Vanaf 1997 ben ik kinder- en jeugdpsychotherapeut op de kliniek Adolescentenpsychiatrie van onze afdeling, een opnamekliniek voor jongeren met psychiatrische problematiek. Hier ben ik vooral gespecialiseerd in traumabehandeling, behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en gezinstherapie.

Vanaf 2010 werk ik als klinisch psycholoog en leidinggevende van de Psychosociale Zorg in het Erasmus MC Sophia. Daarnaast ben ik opleider van de postdoctorale opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog in het Erasmus MC.