Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nellie van Wageningen
Zorgverlener

Drs. N.E. (Nellie) van Wageningen

Pedagogisch hulpverlener

  • Specialisme
  • Kinderpsychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Begeleiding bij onderzoeken en ingrepen, ontspannings- en afleidingstechnieken, verwerkend spel, gedrag- en ontwikkelingsobservaties, voorlichting en advies en ontwikkelingsstimulatie.
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Een ziekenhuisopname kan angst en stress bij kind en ouders veroorzaken. Als pedagogisch hulpverlener zoek ik samen met hen naar mogelijkheden om de opname zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ik bied ondersteuning en begeleiding door voorbereiding op medische en verpleegkundige handelingen, begeleiding bij onderzoeken en ingrepen, ontspannings- en afleidingstechnieken, verwerkend spel, gedrag- en ontwikkelingsobservaties, voorlichting en advies en het stimuleren van de ontwikkeling van het kind. Wanneer ik een bijdrage heb kunnen leveren in het verminderen van angst en stress bij een kind geeft mij dat veel voldoening.

Werkervaring & opleidingen

Na het voltooien van mijn hbo-opleiding heb ik eerst een aantal jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Sinds 1986 werk ik als pedagogisch hulpverlener in het Erasmus MC Sophia. Mijn werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op de klinische en poliklinische afdeling van het Kinderthoraxcentrum.