Lees hieronder meer over de functie.
Casusgestuurd Onderwijs-docent
Functie inhoud
Als casusgestuurd onderwijs (CGO)-docent Erasmusarts 2030 draag je bij aan de ontwikkeling van onze studenten tot medisch deskundigen. Je bent een docent die dicht bij de studenten staat in kleinschalig onderwijs.
Naast de training ‘casusgestuurd onderwijs’ aan het begin van je loopbaan, coachen we je on-the-job. Je kunt gebruik maken van het ontwikkeltraject toegespitst op casusgestuurd onderwijs, waarbij je kunt denken aan de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of een training in mediation of coaching.
Geneeskunde studenten bouwen tijdens de bacheloropleiding aan het verwerven van een solide kennisbasis en vaardigheid in hun (klinische) redeneervermogens. Jouw begeleiding als docent tijdens casusgestuurd onderwijs is daarbij van groot belang. Je hebt hierbij 3 hoofdtaken:
- Je stimuleert de studenten tot een vruchtbare samenwerking en ondersteunt de studenten hierbij zowel procesmatig als inhoudelijk.
- Je bewaakt de leerkaders en bevordert het academische gesprek.
- Je zorgt voor evaluatie van de bijeenkomsten en het groepsproces.
Als CGO-docent begeleid je het onderwijs; je bewaakt de kwaliteit van de bespreking en zorgt ervoor dat alle relevante stof wordt besproken, begrepen en toegepast. Je begeleidt peerfeedback door de studenten te stimuleren om van elkaar te leren en onderling feedback te geven. Waar nodig geef je zelf aanvullende feedback. Je draagt bij aan de begeleiding van de blokevaluatie om ervoor te zorgen dat het onderwijs continue blijft verbeteren. Wanneer je voldoende ervaring als docent hebt opgebouwd ondersteun je beoordelen van open vragen in bloktoetsen en beoordeel je blokproducten. Als CGO-docent ben je een rolmodel voor studenten. Daarnaast:
- Heb je kennis van groepsprocessen, groepsdynamica en de beïnvloeding daarvan.
- Beheers je vraagtechnieken bij dilemmabespreking.
- Begeleidt je een studentengroep en hier heb je ook een coachende rol.
- Ben je goed in het ontvangen en het geven van feedback.
Het is niet nodig om inhoudelijke expert te zijn van de casuïstiek.
'De CGO-docenttraining was erg leuk en de handleiding was duidelijk. De studenten waren actief bezig tijdens de afwisselende werkvormen. Studenten gaven aan dat ze met deze opzet van de les veel meer tot nadenken werden aangespoord. De leeropbrengsten werden gehaald tijdens het casusgestuurd onderwijs.'
Werkomgeving
Je komt in een nieuw en enthousiast team van CGO-docenten in het onderwijscentrum Erasmus MC terecht. Hier staat bevlogenheid voor het begeleiden van studenten tijdens casusgestuurd onderwijs voorop. Voor het collegejaar Bachelor 1 zal een team van mogelijk 30 – 40 docenten worden geformeerd afhankelijk van de inzet mogelijkheid per docent.
Het Erasmus MC staat voor onderscheidend toponderwijs dat ambitieuze, nieuwsgierige en getalenteerde studenten aanspreekt en dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen. Daarnaast verricht het Erasmus MC internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen.
Om het teamgevoel te stimuleren, organiseren we regelmatig borrels en teambuilding activiteiten. Daarnaast bieden we diverse didactische trainingen aan onze docenten aan. We vinden het namelijk belangrijk dat je je kunt ontwikkelen als docent. Je blijft op de hoogte van de laatste geneeskundige ontwikkelingen doordat je als docent verschillende vakken begeleidt.
Profiel
Als CGO-docent Erasmusarts 2030 ben je enthousiast en gepassioneerdheid over geneeskunde in de volle breedte en kan je dit op anderen overbrengen. Je bent een rolmodel voor studenten en hebt kennis om goed aan te kunnen sturen op resultaat en de voortgang van de onderwijsgroep te bewaken. Daarnaast:
- Beschik je over een Bachelor/Masterdiploma in geneeskunde of een vakgebied in de gezondheidszorg zoals biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of psychologie. Ook met een verpleegkundig specialist diploma of een hbo verpleegkunde diploma met aanvullend een master nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
- Heb je de kennis om goed te sturen op resultaat en bewaak je de voortgang van de onderwijsgroep.
- Ben je goed op de hoogte van complexe vraagstukken rondom de gezondheidszorg.
- Heb je een Basiskwalificatie onderwijs (BKO)? Dan is dat een pluspunt! Of je bent bereid deze te behalen.
- Je beschikt over sterkte sociale vaardigheden.
Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.
Wat bieden wij
- Een samenwerkingsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op verlenging.
- Erasmus MC-medewerkers: Een onderwijsvergoeding die volgens de onderwijs financiering aan je afdeling of specialisme wordt verrekend (VERONA, dit is een vergoeding van onderwijsactiviteiten)
- Niet Erasmus MC-medewerkers: Als je werkzaam bent bij de EUR of een ziekenhuis, dan ontvangt jouw faculteit of afdeling een vergoeding voor jouw werkzaamheden. Hiervoor is een samenwerkingovereenkomst opgesteld. Jouw decaan en affiliatiecoördinator is hiervan op de hoogte.
- Wij bieden deze functie aan voor minimaal 8 uur per week en je wordt vanuit je huidige afdeling ingezet na toestemming van je leidinggevende. De werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en/of donderdag.
- Je kunt alleen parttime werken. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk. De inzet is minimaal 8 uur per week en maximaal 26 uur per week.
- Deels thuiswerken is mogelijk.
- Doorgroeimogelijkheden en opleidingen. (Basiskwalificatie onderwijs (BKO) scholing op het gebied van begeleiding binnen het projectonderwijs (docentprofessionalisering EA2030).
Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.