Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Maak Kanker Kansloos levert ruim €191.000,- op

Zaterdag liepen honderden deelnemers de tweede editie van ‘Run4Daniel’ in het Kralingse Bos en zondag doken ruim 250 zwemmers de Rotterdamse Wijnhaven in voor ‘Swim4Daniel’. Beide sportieve evenementen maakten deel uit van het ‘Maak Kanker Kansloos’ weekend en waren een groot succes! Het leverde in totaal € 191.180 op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Goed gevoel

Leonore Tuijt, directeur van de Erasmus MC Foundation: ‘Deze mooie zomerse dagen zorgden dankzij ieders betrokkenheid en inzet voor twee fantastische dagen. Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus, konden wij dit jaar deze twee prachtige evenementen organiseren. Dit geeft zo’n goed gevoel en zorgt bij ons allemaal voor een dag vol samenhorigheid om niet te vergeten. Het was een weekend met een lach en een traan voor een heel belangrijk doel.’

Betere behandeling blaaskanker

Het evenement had voor velen een emotionele betekenis. Deelnemers liepen en zwommen omdat ze uit eigen ervaring weten hoe belangrijk kankeronderzoek is. Sommigen hadden speciaal iemand in gedachten en gezamenlijk hebben de deelnemers veel donaties opgehaald.

Het bedrag van € 191.180 is overhandigd aan uroloog dr. Tahlita Zuiverloon en gaat naar een onderzoek dat zij leidt naar een betere behandeling van blaaskanker.

Hoofdonderzoeker/uroloog dr. Tahlita Zuiverloon, (helemaal links in beeld), directeur van de Erasmus MC Foundation Leonore Tuijt (rechts, onder van Tahlita), dr. Tokameh Mahmoudi (onderzoeker, in het zwart gekleed), samen met het team Erasmus MC Foundation. 

Onderzoek

Blaaskanker is een veel voorkomende vorm van kanker; 7.000 nieuwe patienten per jaar. De standaard behandeling voor hoogrisico niet-spierinvasieve blaaskanker is het wegschrapen van zoveel mogelijk tumorweefsel, gevolgd door terugkerende blaasspoeling gedurende drie jaar. Deze therapie is sinds 1976 onveranderd, en vraagt om onderzoek naar nieuwe alternatieven.

Tuijt: ‘Met dit prachtige bedrag dragen we bij aan een effectievere én beter beschikbare alternatieven voor patiënten met hoogrisico niet-spierinvasieve blaaskanker’.