Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
corona online informatiebijeenkomst
Nieuws

Online informatiebijeenkomst voor patiënten met zaadbalkanker

18 oktober 2021

Op maandag 8 november 2021 van 18.00-19.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor (ex)patiënten met zaadbalkanker. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de urologische kankerzorg.

Voor wie? 

Onze specialisten van de expertgroep urogenitale tumoren staan (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Kanker Instituut onder behandeling, maar wel elders? Dan is deze sessie zeker ook interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Panel en programma 

Prof. dr. Luca Incrocci, radiotherapeut-oncoloog, leidt het gesprek. Hij doet dit samen met de heer Ivo Struik van de Stichting Zaadbalkanker. Prof. dr. Chris Bangma, uroloog, is aanwezig als deskundige van het panel. De panelleden geven een korte presentatie en praten daarna met u verder over diagnostiek en behandeling. Dit zijn de sprekers en de onderwerpen:

 • Moeten we zaadbalkanker nog bestralen?
  Dr. Martine Franckena, radiotherapeut-oncoloog
 • Vruchtbaarheid en kunstballen: hoe zit het?
  Dr. Marij Dinkelman-Smit, uroloog
 • Het leven weer oppakken na zaadbalkanker, hoe doe je dat?
  Ervaringsverhaal van Thijs Pellikaan
 • Lymfeklieruitzaaiingen detecteren en behandelen: van rits naar kleine streepjes …  
  Dr. Tahlita Zuiverloon, uroloog

Deelnemen 

Wilt u aan deze online bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar patientenseminar@erasmusmc.nl. U ontvangt daarna van ons een mail met een link die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De link werkt vanaf 17.45 uur. U kunt -als u wilt- ook anoniem deelnemen, u hoeft uw camera niet aan te zetten. 

Wilt u aan deze bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar  U ontvangt daarna van ons een mail met een link die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De link werkt vanaf 15.50 uur. U kunt -als u wilt- ook anoniem deelnemen, u hoeft uw camera niet aan te zetten. 

Vragen aan het panel? 

Uw vragen kunt u via uw microfoon of via een chatbericht stellen aan onze deskundigen, eventueel zonder uw naam te noemen.

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) en de Stichting Zaadbalkanker, in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica en Janssen Oncology.