Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Webinar voor nier-, blaas-, zaadbal- en prostaatkanker van 28 januari jl. druk bezocht

8 februari 2021

Zo’n honderd patiënten hadden zich ingeschreven voor een digitaal seminar waar diverse actuele ontwikkelingen over de behandeling van urologische tumoren werden besproken. Patiëntenverenigingen en regionale kankernetwerken ondersteunden deze activiteit die op 28 januari jl. vanuit het Erasmus MC Kanker Instituut werd verzorgd door de samenwerkende specialismen urologie, radiotherapie, medische oncologie en pathologie.

Experts op nierweefselsparende behandeling (dr. Paul Verhagen), immunologie (Professor Ronald de Wit), zenuwsparende robotchirurgie voor prostaatkanker (dr. Martijn Busstra) en vruchtbaarheidsbehandeling na therapie voor teelbalkanker (Martine Folsche, MANP) hielden de aandacht bij alle deelnemers van begin tot eind vast. Naar aanleiding van vragen via de chatfunctie van Zoom volgden onder leiding van professor Chris Bangma levendige discussies.

De organisatie van het expertcentrum urogenitale tumoren is in overleg met patiënten van plan deze vorm van seminars dit jaar te herhalen en wel voor iedere tumorsoort apart. Aankondigingen worden via de digitale media van het Erasmus MC Kanker Instituut, de stichting DUOS, het Anser prostaatnetwerk en de patiënten verenigingen aangeboden.

Patienten in een van de wachtruimtes van het Erasmus MC