Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Gynaecologie

Onze gynaecologen houden zich bezig met de behandeling van klachten en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen: baarmoeder, eierstokken, vulva en vagina. Ook kunt u bij ons specialisme terecht voor problemen met de bekkenbodem.

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat doet dit specialisme?

Onze gynaecologen behandelen problemen met de baarmoeder, eierstokken, vulva of vagina. Denk aan cysten, endometriose, verzakkingen, jeuk, vleesbomen. Maar ook problemen die ontstaan zijn omdat patiënten geboren zijn met aangeboren afwijkingen in dit gebied.

We hebben een team aan specialisten op het gebied van endometriose en de bekkenbodem en zien daarnaast veel mensen voor een tweede mening (second opinion). Indien gewenst kunnen we een uitgebreid echoscopisch onderzoek doen. Er is goede samenwerking met de afdeling radiologie waar eventueel aanvullend onderzoek kan plaatsvinden (CT-scan en MRI).

Wat willen we bereiken?

Als gynaecologen streven wij naar een optimale behandeling van uw problemen. Uw wensen als patiënt houden we daarbij altijd in het oog. In dat kader zijn wij ook altijd bezig met de ontwikkeling van ons vakgebied. Daarvoor werken we samen met andere specialismen en doen we wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar mogelijke behandelingen en de oorzaken van aandoeningen.

Waarom het Erasmus MC?

Bij de zorg voor endometriose, bekkenbodemproblemen en aandoeningen aan vulva en vagina werken we samen in teams met verschillende artsen. We doen ook wetenschappelijk onderzoek naar mogelijke behandelingen en de oorzaken van aandoeningen. Dat helpt ons om u als patiënt optimaal te behandelen. Daarnaast werken we veel samen met andere specialisten.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Wij behandelen onder andere:

  • Urineverlies (incontinentie).
  • Menstruatieproblemen.
  • Klachten gerelateerd aan aangeboren afwijkingen.
  • Cysten aan de eierstok.
  • Vulvaklachten, pijn, jeuk of seksuele problemen.

Alle aandoeningen

Binnen het specialisme Gynaecologie zijn wij betrokken bij meerdere aandoeningen. U kunt per aandoening meer informatie vinden door erop te klikken.

Afgesloten eileiders

Eierstokkanker

Endometriose en zwangerschapswens

Erfelijke eierstokkanker

Erfelijke nierkanker

Open rug

Phenylketonurie (PKU)

Primaire ciliaire dyskinesie

Syndroom van Turner

Verminderde vruchtbaarheid

Verzakking

Vleesbomen

Voorstadium van schaamlipkanker

Samenwerking

Voor onze endometriosezorg werken we nauw samen met de afdeling chirurgie, radiologie en urologie. Voor klachten van de bekkenbodem, zoals verzakkingen en incontinentie, is er nauwe samenwerking met de uroloog en bekkenfysiotherapeut. Op het gebied van klachten van de vagina is er nauwe samenwerking met de seksuoloog en de dermatoloog. Dat houdt ons scherp en gedreven. Het stelt ons ook in staat om met een frisse blik naar klachten of aandoeningen te kijken, bijvoorbeeld voor een tweede mening (second opinion).

Onze polikliniek(en)

Operatie

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor