Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

Planning ingreep

U staat op de wachtlijst voor een ingreep of operatie bij het specialisme keel-, neus- en oorheelkunde. De wachtlijsten variëren per arts en per behandeling. We doen ons uiterste best om het inplannen van de ingreep of operatie, en alles wat daarbij komt kijken, snel en soepel te laten verlopen.

Download PDF

Voordat u op de wachtlijst wordt geplaatst

De arts heeft de ingreep of operatie met u besproken. U staat op de wachtlijst en uw persoonsgegevens zijn gecontroleerd. Als u nog niet bij de anesthesioloog bent geweest, krijgt u hiervoor een afspraak.

Opnameproces na plaatsing op de wachtlijst

Ongeveer 2 tot 4 weken voor de ingreep of operatie belt het kno-opnamesecretariaat u over de voorlopig geplande datum van de ingreep of operatie. Als wij u na meerdere pogingen niet telefonisch of per e-mail kunnen bereiken, plaatsen we uw operatie terug op de wachtlijst. We nemen dan contact met u op als u weer aan de beurt bent.

Heeft u de voorlopige operatiedatum bevestigd? Dan ontvangt u in de week voorafgaand aan uw operatie de opnamebrief. Aan de ingreep of operatie zit een opname of dagbehandeling gekoppeld. Met de opnamebrief ontvangt u informatie over uw verblijf in het ziekenhuis. De brief bevat ook informatie over eventuele afspraken die vóór de ingreep of operatie moeten plaatsvinden.

Op de datum van de ingreep of operatie komt u naar het ziekenhuis. Informatie over het tijdstip en de locatie staat in de bevestigingsbrief. Het kan ook zo zijn dat een verpleegkundige van de verpleegafdeling dit met u bespreekt tijdens een intakegesprek.

Inplannen van de ingreep of operatie

U geeft aan ons uw voorkeursperiode door voor de ingreep of operatie. Daarmee houden we zoveel mogelijk rekening bij het inplannen. Wanneer u in een bepaalde periode niet geopereerd kunt worden, moeten wij dit dus ook weten.

Mocht u onverhoopt niet kunnen op de datum die wij voorstellen, dan plaatsen wij u weer op de wachtlijst. Het kan dan even duren voordat een nieuwe datum voor de ingreep of operatie beschikbaar is. Als u 2 keer een datum weigert, is het mogelijk dat wij u van de wachtlijst verwijderen. Dit doen we in overleg met de betreffende operateur.

Als wij u op korte termijn kunnen oproepen, geeft u dit dan door aan het kno-opnamesecretariaat (als u dit nog niet heeft doorgegeven bij het intakegesprek). Soms wijzigt namelijk een operatieprogramma op het laatste moment waardoor er ruimte ontstaat voor nog een operatie. Wellicht kunnen we u dan eerder oproepen voor de ingreep of operatie.

Het is ook mogelijk dat uw ingreep of operatie op het laatste moment moet worden uitgesteld. Bijvoorbeeld door een spoedoperatie of door ziekte van het personeel. Als dat het geval is, krijgt u voorrang in het nieuwe programma.

Wanneer contact opnemen?

Neem in de volgende situaties zo spoedig mogelijk contact op met het kno-opnamesecretariaat:

  • als uw adres of telefoonnummer verandert dat in uw online patiëntendossier staat, anders kunnen wij u niet bereiken;
  • als u nieuwe informatie heeft over dagen waarop u niet kunt worden geopereerd, denk aan vakanties of andere belangrijke afspraken;
  • als u in een ander ziekenhuis bent opgenomen (zowel in binnen -als buitenland), nadat u bij de doktersassistente bent geweest, maar vóór uw ingreep of operatie; dit in verband met een mogelijke MRSA-besmetting tijdens die opname;
  • bij een veranderd of nieuw gebruik van de volgende bloedverdunners:
    Marcoumar
    Sintrom
    Sinaspril
    Aspirine
    Ascal
    Acetosal
    Persantin
    Plavix.

Vragen

Het kno-opnamesecretariaat verzorgt de wachtlijst en de operatieplanning. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over uw opname, neemt u dan gerust contact op ons op, wij helpen u graag.

Contact

KNO-opnamesecretariaat (010) 704 01 20
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur.
Houd uw patiëntnummer of BSN-nummer bij de hand, dan kunnen wij u zo snel mogelijk helpen.