Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Centrum

Academisch centrum voor perifere zenuwchirurgie

Ons academisch centrum biedt zorg aan patiënten die klachten van het perifere zenuwstelsel hebben of pijn hebben als gevolg van letsel aan het perifere zenuwstelsel

Over dit centrum

Wat we doen

In het academisch centrum voor perifeer zenuwchirurgie bieden wij zorg aan patiënten met een aandoening van het perifere zenuwstelsel. Het perifere zenuwstelsel zijn alle verbindingen tussen het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en de spieren en zintuigen.

Deze aandoeningen zijn:

  •             Traumatische letsels van zenuwen

  •             Beklemmingen van zenuwen

  •             Zenuwpijn (ook wel neuropathische pijn)

  •             Postamputatie pijn

  •             Functie verlies na dwarslaesie

  •             Functie verlies na spasticiteit

  •             Neurofibromatose       

  •             Zenuwtumoren

  •             Reconstructie na plexus brachialis letsel

  •             Neuralgische hoofdpijn


Wat we willen bereiken

Er is vaak te weinig kennis en aandacht voor zenuwletsels. Hierdoor worden patiënten soms niet of niet adequaat behandeld. Wij willen de behandeling van zenuwletsels en pijn door zenuwletsel voor iedereen beschikbaar maken.

Wat maakt dit centrum bijzonder?

In dit academische centrum komen verschillende specialismen samen om te zorgen voor de beste behandeling zowel op conservatief als operatief gebied.

Naast dat we patiënten behandelen willen we ook nieuwe technieken onderzoeken en toepassen. Vandaar dat elke patiënt gevraagd wordt vragen lijsten in te vullen tijdens de behandeling om zo niet alleen de patiënt maar ook de behandelingen in de toekomst beter te maken.

Onze polikliniek(en)

Patiënten kunnen gezien worden op meerdere poliklinieken. 

Samenwerking

Wij werken nauw samen met verschillende afdelingen in het Erasmus MC:

Daarnaast is er een intensieve samenwerking op het gebied van behandeling en onderzoek met de afdeling plastische chirurgie van het Amsterdam UMC.

Afdeling plastische chirurgie van het Amsterdam UMC

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het secretariaat Plastische en Reconstructieve chirurgie & handchirurgie via telefoonnummer (010) 703 46 38.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij proberen de behandeling van patiënten continue te verbeteren en te innoveren. Dit gebeurt middels wetenschappelijk onderzoek, vandaar dat wij ook aan iedere patiënt vragenlijsten digitaal toezenden. Wij vragen u dan ook vriendelijk om deze in te vullen. Dit verbetert niet alleen de zorg voor u persoonlijk, maar maakt de zorg voor alle patiënten beter.

Wij doen specifiek onderzoek naar de uitkomsten van perifere zenuwcompressie syndromen, de optimale behandeling van neuropathische pijn, de chirurgische behandeling van neuralgische hoofdpijn, neuritis beelden bij tendinopathieën en het herstel van traumatische zenuwletsels.

Naast dit wetenschappelijk onderzoek heeft de afdeling een onderwijsinstituut opgezet om trainingen en les te geven over de hand- en pols en zenuwchirurgie, samengevoegd onder de noemer Esser Masterclass. Zie link: Essermasterclass   

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor