Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Kwaliteitszorg en Qualicor Europe

Als u patiënt bij ons bent, wilt u zeker weten dat u de beste zorg krijgt. We houden het niveau van patiëntenzorg en patiëntveiligheid zo hoog mogelijk. Het Erasmus MC voert daarom zelf interne controles uit. Ook is het externe keurmerk van Qualicor Europe heel belangrijk voor ons.

Keurmerk van Qualicor Europe

Qualicor Europe controleert regelmatig of het Erasmus MC nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoet. In oktober 2021 is het Erasmus MC voor het laatst beoordeeld door Qualicor Europe. Auditoren (dit zijn zeer ervaren medewerkers van andere zorginstellingen) bezochten het Erasmus MC. Zij controleerden of de werkafspraken en manier van werken goed worden toegepast. Zij kijken bijvoorbeeld naar:

  • het toedienen van medicijnen;
  • of het omgaan met medische apparatuur. 

Het auditteam bepaalde dat de kwaliteit sterk is verbeterd en dat er ook een heel goed kwaliteitssysteem is.

Qualicor Europe heeft de accreditatiestatus van het Erasmus MC gecontinueerd van 1 december 2021 tot 1 december 2026.

Ook de deelaccreditatiestatus aan het dialysecentrum van het Erasmus MC is verleend. Van 1 december 2021 tot 1 december 2025 is het dialysecentrum van het Erasmus MC geaccrediteerd.

Het Erasmus MC voldoet tevens aan de voorwaarden van het VeiligheidsManagementSysteem 2018.

De toekenning van de Qualicor Europe accreditatie is een extra aanmoediging bij het verder ontwikkelen van kwaliteitsbeleid. Hoe krijgt de patiënt de best mogelijke zorg? Die vraag staat bij ons altijd centraal.

Eigen controles

We voeren ook regelmatig zélf interne controles uit. Een voorbeeld hiervan is de zogenoemde interne audits en kwaliteitsrondes. Collega's die zijn opgeleid tot auditor voeren op een afdeling een audit uit op basis van de Qualicor Europe-normen. Naast de organisatie brede accreditatie verbeteren afdelingen dus ook zelf steeds hun kwaliteit.

icon-external-link

Inzicht in kwaliteit van zorg

Hoe weet u of een ziekenhuis goede kwaliteit biedt? Bij welk ziekenhuis kunt u het beste terecht voor een behandeling? Om meer kennis te geven over de kwaliteit van zorg, hebben ziekenhuizen de website Ziekenhuischeck gemaakt. U kunt de resultaten van ieder ziekenhuis op ziekenhuischeck.nl bekijken. Ook kunt u ziekenhuizen met elkaar vergelijken.
Erasmus MC op ziekenhuischeck.nl