Polikliniek

Klinische Genetica

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouw: diverse locaties, zoals vermeld in uw afsprakenbrief.
Telefoon: (010) 703 69 15

Op de polikliniek Klinische Genetica kunt u terecht voor erfelijkheidsvoorlichting en onderzoek naar erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen.

Uw bezoek

Wat wij doen

Is deze ziekte erfelijk? Welke factoren spelen een rol bij aangeboren afwijkingen? Met dit soort vragen houdt de Klinische Genetica zich bezig. Als u vragen heeft over een mogelijke erfelijke oorzaak van een aandoening bij uzelf, uw kind of een ander familielid, is er de mogelijkheid daar meer informatie over te krijgen. Uw huisarts, verloskundige of medisch specialist kan u om die reden verwijzen naar Klinische Genetica.

 

erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen spreekuur

Onze spreekuren

Aanmelden

Hoe verloopt een verwijzing?

Een verwijsbrief is noodzakelijk om u aan te kunnen melden voor erfelijkheidsonderzoek,

Hoe kunt u zich aanmelden?

Om u aan te melden voor erfelijkheidsonderzoek dient u diverse formulieren in te vullen, zie hieronder. 

Aanmeldformulier 

Hier vult u uw persoonlijke gegevens in. Vult u uw mobiele nummer in op het aanmeldformulier, dan ontvangt u vijf dagen voor uw afspraak een afspraakherinnering per sms. Klikt u hier voor het invullen van dit aanmeldformulier voor erfelijkheidsonderzoek.

Familieformulier 

Voor erfelijkheidsonderzoek is het belangrijk informatie over uw familie te hebben. Wij vragen u dan ook om zo volledig mogelijk het familieformulier in te vullen.

  • Indien u zich aanmeldt in verband met een aandoening bij een kind of in verband met kinderwens dienen beide (aanstaande) ouders een familieformulier in te vullen.
  • Wanneer u vragen heeft met betrekking tot uw eigen gezondheid vult u 1 formulier in.
  • Wanneer uw familie al bij ons bekend is dan kunt u dit formulier gedeeltelijk invullen met name de gegevens van uw ouders en eventuele kinderen.

Toestemmingsformulier 

Om uw vragen goed te kunnen beantwoorden hebben wij medische gegevens nodig van u, uw kind(eren) of het familielid dat mogelijk een erfelijke aandoening heeft. Ieder familielid dient een eigen toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen.

Stuur de ingevulde formulieren samen met de verwijsbrief op naar: 

Afdeling Klinische Genetica, kamer Ee2018
Antwoordnummer 55
3000 WB  Rotterdam 

Bij binnenkomst ziekenhuis

In ons ziekenhuis meldt u zich aan bij de aanmeldzuilU krijgt hier een dagticket met het tijdstip en locatie van uw afspraak.

Wat neemt u mee?

  • Uitnodigingsbrief
  • Legitimatiebewijs
  • Verzekeringspas
  • Een medicatieoverzicht is niet nodig.

Zorgkosten

Om u een goed advies te geven kan het voorkomen dat wij ook familieleden van u moeten onderzoeken. Wij zullen u hier tevoren over informeren. Mocht er daadwerkelijk onderzoek bij een familielid plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld DNA-onderzoek, dan wordt dit onderzoek bij dit familielid in rekening gebracht. Dit kan invloed hebben op het eigen risico van uw familielid. Lees meer over de zorgkosten van erfelijkheidsadvisering.

Wachttijden

De wachttijden voor een polikliniekbezoek bij de afdeling Klinische Genetica kunnen oplopen tot enkele maanden. Als u in het Erasmus MC wilt worden uitgenodigd kan dit over het algemeen sneller dan op een locatie in een ander ziekenhuis in de regio. Bij spoed en/of zwangerschap is de wachttijd maximaal twee weken, wanneer noodzakelijk kan er op zeer korte termijn een afspraak worden gemaakt.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor