Polikliniek

Klinische genetica

Wanneer: maandag t/m vrijdag
Gebouwcode: Diverse locaties, zoals vermeld in uw afsprakenbrief.
Telefoon: (010) 703 69 15

Op de polikliniek Klinische Genetica kunt u terecht voor erfelijkheidsvoorlichting en onderzoek naar erfelijke ziekten en aangeboren afwijkingen.

Uw bezoek

Wat wij doen

Is deze ziekte erfelijk? Welke factoren spelen een rol bij aangeboren afwijkingen? Met dit soort vragen houdt de Klinische Genetica zich bezig. Als u vragen heeft over een mogelijke erfelijke oorzaak van een aandoening bij uzelf, uw kind of een ander familielid, is er de mogelijkheid daar meer informatie over te krijgen. Uw huisarts, verloskundige of medisch specialist kan u om die reden verwijzen naar Klinische Genetica.

Onze spreekuren

Afspraak maken

Hoe verloopt een verwijzing?

Een verwijsbrief is noodzakelijk om u aan te kunnen melden voor erfelijkheidsonderzoek,

Hoe kunt u zich aanmelden en wat neemt u mee?

Bij binnenkomst meldt u zich aan bij de aanmeldzuil. 

Zorgkosten

Om u een goed advies te geven kan het voorkomen dat wij ook familieleden van u moeten onderzoeken. Wij zullen u hier tevoren over informeren. Mocht er daadwerkelijk onderzoek bij een familielid plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld DNA-onderzoek, dan wordt dit onderzoek bij dit familielid in rekening gebracht. Dit kan invloed hebben op het eigen risico van uw familielid. Lees meer over de zorgkosten van erfelijkheidsadvisering.

Wachttijden

De wachttijden voor een polikliniekbezoek bij de afdeling Klinische Genetica kunnen oplopen tot enkele maanden. Als u in het Erasmus MC wilt worden uitgenodigd kan dit over het algemeen sneller dan op een locatie in een ander ziekenhuis in de regio. Bij spoed en/of zwangerschap is de wachttijd maximaal twee weken, wanneer noodzakelijk kan er op zeer korte termijn een afspraak worden gemaakt.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor