Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Marfan polikliniek

Wanneer: De gecombineerde polikliniek is op dinsdag (tussen ongeveer 8:00 en 14:00 uur).

Het eerste bezoek op de Marfan polikliniek is vaak een combinatie van verschillende onderzoeken en een consult bij de cardioloog/physician assistant cardiologie, de oogarts en de klinisch geneticus.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

De eerste keer dat u op deze polikliniek wordt gezien, is er een verdenking op het Marfan syndroom. Soms is de diagnose wel al gesteld, maar dient er nog verder onderzoek te worden gedaan.
De onderzoeken worden op deze dag gepland, maar kunnen verschillen per persoon. Meestal wordt er een hartfilmpje (ECG), een echo van het hart (echocardiogram), een CT scan of MRI van de aorta en een oogonderzoek gedaan. Na de onderzoeken wordt u gezien door de cardioloog/physician assistant cardiologie, de oogarts (indien nodig) en de klinisch geneticus (indien nodig).
Na deze dag zal er, op basis van de bevindingen van de verschillende specialisten, bekeken worden of de diagnose Marfan kan worden gesteld.
Afhankelijk hiervan zullen er nieuwe afspraken worden gemaakt en indien nodig, verwijzingen naar andere specialisten geregeld worden.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

  • Cardioloog/physician assistant cardiologie
  • Oogspecialist
  • Klinisch geneticus (erfelijkheidsdeskundige) 
  • Functielaborant
  • Echolaborant
  • Oogheelkundig assistent

Samenwerkingen tussen specialismen

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor