Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Liesbeth van Rossum
Zorgverlener

Prof.dr. E.F.C. (Liesbeth) van Rossum

Internist-endocrinoloog

  • Specialisme
  • Endocrinologie
  • Aandachtsgebied
  • Obesitas (Centrum Gezond Gewicht), Algemene endocrinologie, Bijnieraandoeningen
  • BIG nummer:
  • 99052799901
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn grootste interesses gaan uit naar mensen met hormoonziekten en naar mensen die last hebben van obesitas. Bij complexe vormen van obesitas doen we diagnostiek naar onderliggende oorzaken en ziekten. Met ons multidisciplinaire behandelteam zoeken we samen met de patiënt naar een behandeling op maat.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Liesbeth van Rossum is internist-endocrinoloog en hoogleraar op het gebied van obesitas en stressonderzoek in het Erasmus MC in Rotterdam. Zij is mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht en bekleedt diverse bestuurlijke functies waaronder het voorzitterschap van het Partnerschap Overgewicht Nederland en is de Europese leider van het thema Obesity, Diabetes, Nutrition and Metabolism van de European Society of Endocrinology. Ze wordt in haar werk gedreven door de mensen die ze als arts in haar spreekkamer ziet. Samen met collega Mariëtte Boon schreef ze met het boek ‘’VET belangrijk, feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers’’, dat inmiddels een prijswinnende internationale bestseller is gebleken. Als bestuursvoorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland is zij nauw betrokken bij de oa invoering van de gecombineerde leefstijlinterventies in de basiszorgverzekering en bij het Nationaal Preventie Akkoord. In de afgelopen 2 jaar stond ze in de top 10 meest invloedrijke vrouwen in de Gezondheidszorg en in 2021 werd ze ook tot “Rotterdamse Vrouw van het Jaar’’ benoemd.

 

Opleiding

Na haar onderzoek op het gebied van obesitas in Baltimore in de VS deed zij in 2000 (cum laude) artsexamen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde tijdens haar opleiding tot internist in 2005 (cum laude) op het gebied van corticosteroïden, obesitas en andere stress-gerelateerde ziekten.

Zij ontving diverse onderzoeksbeurzen (oa, Veni en Vidi subsidies) en (inter)nationale prijzen voor haar onderzoek.