Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Elisabeth van Rossum
Zorgverlener

Prof.dr. E.F.C. (Liesbeth) van Rossum

Internist-endocrinoloog

Internist-endocrinoloog

  • Specialisme
  • Endocrinologie
  • Aandachtsgebied
  • Obesitas (Centrum Gezond Gewicht), Algemene endocrinologie, Bijnieraandoeningen
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Mijn grootste interesses gaan uit naar mensen met hormoonziekten en naar mensen die last hebben van obesitas. Bij complexe vormen van obesitas doen we diagnostiek naar onderliggende oorzaken en ziekten. Met ons multidisciplinaire behandelteam zoeken we samen met de patient naar een behandeling op maat.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Prof. Dr. Liesbeth van Rossum is internist-endocrinoloog en hoogleraar op het gebied van obesitas en biologisch stressonderzoek in het Erasmus MC in Rotterdam.

Zij is mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht, alwaar diagnostiek van onderliggende oorzaken van obesitas wordt verricht en behandelingen op maat worden ontwikkeld.

Als bestuursvoorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland, de koepelorganisatie waar onder andere de bij obesitaszorg betrokken beroepsverenigingen en zorgverzekeraars in Nederland zijn aangesloten, is zij nauw betrokken bij de invoering van de gecombineerde leefstijlinterventies in de basiszorgverzekering en het Nationaal Preventie akkoord van het Ministerie van VWS.

Daarnaast bekleedt zij diverse (inter)nationale bestuurlijke functies, waaronder lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie, het STRESS-NL bestuur, voorzitter van de landelijke richtlijncommissie obesitas en is zij benoemd tot lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

 

Opleiding

Na haar onderzoek op het gebied van obesitas in Baltimore in de VS deed zij in 2000 (cum laude) artsexamen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde tijdens haar opleiding tot internist in 2005 (cum laude) op het gebied van corticosteroïden, obesitas en andere stress-gerelateerde ziekten.

Zij ontving diverse onderzoeksbeurzen (oa, Veni en Vidi subsidies) en (inter)nationale prijzen voor haar onderzoek.