Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC Transplantatie Instituut

Het Erasmus MC Transplantatie Instituut is het grootste centrum in Nederland voor levertransplantaties, niertransplantaties, longtransplantaties en harttransplantaties. Bij volwassenen én kinderen.

Webinars voor transplantatiepatiënten: bekijk de webinars hier >>> 


Transplantatie Instituut zorgverlener Erasmus MC

Denken in oplossingen zit in onze genen

Wij willen zoveel mogelijk mensen helpen. We zijn creatief en innovatief. En verleggen de grenzen van wat medisch mogelijk is. Ons streven is dat niemand sterft op de wachtlijst.
Lees meer
Dossier Transplantatie Instituut
 • Saskia gaf een nier aan een onbekende

  Saskia gaf een nier aan een onbekende

  Per jaar doneren landelijk ongeveer 32 mensen anoniem een nier aan een onbekende nierpatiënt op de wachtlijst. De 63-jarige Saskia is één van hen. Ze redde er een leven mee. ‘Als het had gekund, had ik mijn tweede nier ook gedoneerd.’

  Lees meer
 • Erasmus MC Transplantatie Instituut eert 50e levende leverdonor

  Erasmus MC Transplantatie Instituut eert 50e levende leverdonor

  De 36-jarige Davey Briars uit Oost-Souburg heeft in het Erasmus MC Transplantatie Instituut een speciaal speldje gekregen als herinnering aan zijn leverdonatie aan zijn (stief)dochter. ‘Over een maand of 3 ben ik weer de oude.’

  Lees meer
 • Nierteams aan Huis helpen veel nierpatiënten aan een donor

  Nierteams aan Huis helpen veel nierpatiënten aan een donor

  Nierteams aan Huis verdienen zichzelf ruimschoots terug. Ze helpen bovendien veel nierpatiënten aan een donor. Ze zouden daarom voortaan in het hele land groepsvoorlichting moeten geven aan naasten van nierpatiënten die geen donor kunnen vinden.

  Lees meer
 • Fotoboek portretteert tatoeages van transplantatiepatiënten en hun donoren

  Fotoboek portretteert tatoeages van transplantatiepatiënten en hun donoren

  Internist-nefroloog Dennis Hesselink van het Erasmus MC Transplantatie Instituut heeft vandaag het eerste exemplaar uit van het fotoboek ‘Verbindingslijnen. Tatoeages voor een nieuw leven’ uitgereikt.

  Lees meer
 • Een orgaan of weefsel doneren: hoe werkt dat?

  Een orgaan of weefsel doneren: hoe werkt dat?

  Een orgaan of weefsel doneren: we hebben er allemaal wel een mening over of een voorstelling bij. Maar hoe gaat het nou echt in zijn werk? In de podcast In Opname neemt orgaandonatiecoördinator van het Erasmus MC Transplantatie Instituut Hanneke Hagenaars ons mee in het donatieproces.

  Lees meer
 • Boostervaccinaties zinvol voor mensen met een getransplanteerde nier

  Boostervaccinaties zinvol voor mensen met een getransplanteerde nier

  Boostervaccinaties tegen het coronavirus hebben zin bij mensen met een nieuwe nier. Zelfs als zij na de eerste twee of drie prikken geen afweerreactie ontwikkelden, komt het afweersysteem na een vervolgprik bij zestig procent van de mensen alsnog in actie . Dat blijkt uit een grote studie in vier universitaire ziekenhuizen, gepubliceerd in The Lancet […]

  Lees meer

Erasmus MC Transplantatie Instituut in de media: bekijk het overzicht >>>