Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC Transplantatie Instituut

Het Erasmus MC Transplantatie Instituut is het grootste centrum in Nederland voor levertransplantaties, niertransplantaties, longtransplantaties en harttransplantaties. Bij volwassenen én kinderen.

Webinars voor transplantatiepatiënten: bekijk de webinars hier >>> 


Transplantatie Instituut zorgverlener Erasmus MC

Denken in oplossingen zit in onze genen

Wij willen zoveel mogelijk mensen helpen. We zijn creatief en innovatief. En verleggen de grenzen van wat medisch mogelijk is. Ons streven is dat niemand sterft op de wachtlijst.
Lees meer
Dossier Transplantatie Instituut
 • Patiënten en zorgprofs lopen samen de Rotterdamse marathon

  Patiënten en zorgprofs lopen samen de Rotterdamse marathon

  De 59-jarige transplantatiepatiënt Erik Paalvast loopt komende zondag tijdens de NN Marathon Rotterdam de kwart marathon in het shirt van het Erasmus MC. Drie van zijn zorgverleners leggen dezelfde afstand af. Samen lopen zij in zo’n TransplantaTeam de hele marathon.

  Lees meer
 • Receptenboek voor de foodie die op de zoutinname wil letten

  Receptenboek voor de foodie die op de zoutinname wil letten

  De Rotterdamse foodvlogger Taurai Becker (40) heeft een kookboek geschreven met recepten voor zoutbewuste maaltijden. Hij overhandigde de eerste exemplaren vandaag aan zijn behandelend artsen Kadir Caliskan en Dennis Hesselink en aan zijn diëtist Wesley Visser.

  Lees meer
 • Hanneke heeft een donornier en kreeg een kerngezonde baby

  Hanneke heeft een donornier en kreeg een kerngezonde baby

  Patiënten die zijn getransplanteerd, leven steeds langer en gezonder met een donororgaan. Hun levenswandel ziet eruit als dat van ieder ander: er wordt gewerkt en gesport, er is ruimte voor hobby’s, relaties én kinderen. Hanneke van den Kieboom (38) kreeg op haar 22e haar eerste donornier, en op haar 36e haar eerste kindje.

  Lees meer
 • Saskia gaf een nier aan een onbekende

  Saskia gaf een nier aan een onbekende

  Per jaar doneren landelijk ongeveer 32 mensen anoniem een nier aan een onbekende nierpatiënt op de wachtlijst. De 63-jarige Saskia is één van hen. Ze redde er een leven mee. ‘Als het had gekund, had ik mijn tweede nier ook gedoneerd.’

  Lees meer
 • Erasmus MC Transplantatie Instituut eert 50e levende leverdonor

  Erasmus MC Transplantatie Instituut eert 50e levende leverdonor

  De 36-jarige Davey Briars uit Oost-Souburg heeft in het Erasmus MC Transplantatie Instituut een speciaal speldje gekregen als herinnering aan zijn leverdonatie aan zijn (stief)dochter. ‘Over een maand of 3 ben ik weer de oude.’

  Lees meer
 • Nierteams aan Huis helpen veel nierpatiënten aan een donor

  Nierteams aan Huis helpen veel nierpatiënten aan een donor

  Nierteams aan Huis verdienen zichzelf ruimschoots terug. Ze helpen bovendien veel nierpatiënten aan een donor. Ze zouden daarom voortaan in het hele land groepsvoorlichting moeten geven aan naasten van nierpatiënten die geen donor kunnen vinden.

  Lees meer

Erasmus MC Transplantatie Instituut in de media: bekijk het overzicht >>>