Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Operatietafel orgaantransplantatie Herold Metselaar
Hoofdingang Erasmus MC
Transplantatie Instituut zorgverlener Erasmus MC

Welkom bij het Erasmus MC
Transplantatie InstituutHet Erasmus MC Transplantatie Instituut is het grootste centrum in Nederland voor levertransplantaties, niertransplantaties, longtransplantaties en harttransplantaties. Bij volwassenen én kinderen.

Wij gaan voor de beste overlevingskansen. Met de meest geschikte donororganen. Waar anderen ophouden gaan wij verder. Om het ondenkbare mogelijk te maken.DNA

Denken in oplossingen zit in onze genen

Wij willen zoveel mogelijk mensen helpen. We zijn creatief en innovatief. En verleggen de grenzen van wat medisch mogelijk is. Ons streven is dat niemand sterft op de wachtlijst.

Lees meer

Erasmus MC Transplantatie Instituut in de media: bekijk het overzicht >>> 


Dossier Transplantatie Instituut
  • Minder vaak naar het ziekenhuis door thuismonitoring

    Minder vaak naar het ziekenhuis door thuismonitoring

    Steeds meer patiënten met een chronische nierziekte houden thuis zelf hun bloeddruk, lichaamstemperatuur en zuurstofsaturatie in de gaten. Het past bij de overtuiging van nefrologen om de zorg meer rondom de patiënt te centraliseren. ‘De patiënt moet eigenaar zijn van zijn eigen gezondheid.’ 

  • Een donororgaan van een dier. Wat vinden we daarvan?

    Een donororgaan van een dier. Wat vinden we daarvan?

    Het dier als donor, als oplossing voor het orgaantekort. Het onderwerp werd weer actueel met het nieuws over de eerste succesvolle niertransplantatie van varken naar mens in Amerika. Medisch ethicus Eline Bunnik is betrokken bij de Donordierdialoog, een maatschappelijke dialoog over dieren als donor.