Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Longtransplan­tatie

in het Erasmus MC

Longtransplantaties in het Erasmus MC

Vanaf 2001 verrichten wij longtransplantaties in het Erasmus MC. Sinds die tijd hebben we meer dan 300 volwassen patiënten in ons centrum getransplanteerd. Samen met het UMC Utrecht en het UMC Groningen zorgen wij voor de longtransplantatiepatiënten in Nederland.

Bekijk ook onze cijfers rondom longtransplantaties.

Ons centrum voor longtransplantatie is door de Nederlandse Federatie van Universitaire ziekenhuizen (NFU) aangewezen als centrum voor zeer specialistische zorg. Dat heet topreferente zorg. Wij behoren tot de top-20 centra voor longtransplantatie in Europa. Ons streven is om verder te blijven groeien in de komende jaren. En onze ambitie is een leven zonder longziekte na longtransplantatie.

Longen voor longtransplantatie

Ons longtransplantatieteam bestaat uit verschillende specialismen die nauw met elkaar samenwerken: longartsen, intensivisten, thoraxchirurgen, thoraxanesthesisten, longverpleegkundigen, fysiotherapeuten en diëtisten. Zij dragen gezamenlijk zorg voor een zo’n optimaal mogelijke begeleiding voor en na longtransplantatie. Hierdoor bereiken we goede resultaten wat betreft functionaliteit en overleving na longtransplantatie.

Dat is waar we het voor doen!

"Ik kan alles doen wat een gezond mens ook kan"
- Djuna Maes
"Ik heb een mooi leven teruggekregen van mijn donor"
- Henny Tolboom

Meer informatie staat op onze website Centrum voor longtransplantatie

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks