Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Levertransplan­tatie

in het Erasmus MC

Levertransplantaties in het Erasmus MC

Wij zijn het grootste centrum voor levertransplantaties in Nederland. Als enige in het land doen wij transplantaties met levende donorlevers bij volwassenen. En de resultaten daarvan zijn bovengemiddeld goed. Hoe meer transplantaties je als centrum doet, hoe beter je wordt én hoe meer mensen op de wachtlijst een nieuwe lever kunnen krijgen.

Bekijk ook onze cijfers rondom levertransplantaties.

Binnen ons Transplantatie Instituut voert een gespecialiseerd team de levertransplantaties uit. Leverartsen, transplantatiechirurgen, het anesthesieteam en de OK-medewerkers zijn buitengewoon goed op elkaar ingespeeld. 

 
Caroline den Hoed, MDL arts

‘Donoren geven anderen een nieuw leven. Zonder dat nieuwe orgaan overlijdt een patiënt. Of de donor nu is overleden, of nog leeft: hij of zij geeft leven door. Ik vind dat zo’n mooi gegeven!’


Dr. Caroline den Hoed
levertransplantatie-arts

We willen in de toekomst de technische mogelijkheden verder verbeteren, meer levende leverdonaties uitvoeren, en patiënten goed begeleiden in hun leefstijl voor én na de operatie voor betere resultaten. De sterfte op de wachtlijst móet omlaag. Want dat vinden wij onacceptabel.

Documentaire

Bekijk de documentaire 'Zou jij je lever voor mij geven?'. Dit is een verhaal over een levende levertransplantatie binnen een jong gezin.

Podcasts over levers

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws rondom leverziekten? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar ltx@erasmusmc.nl.

Meer informatie staat op onze website over transplantatiechirurgie en op de website van het levertransplantatiecentrum.

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks