Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Steun de allerkleinsten in het Moeder en Kind Centrum

9 november 2020

Gezond geboren worden is helaas geen vanzelfsprekendheid. Zo’n 10% van de kinderen heeft geen goede start door bijvoorbeeld vroeggeboorte, aangeboren afwijkingen of een te laag geboortegewicht. In het Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC Sophia doen we er alles aan om de beste zorg en begeleiding te geven aan moeder, partner en kind. Vóór, tijdens en na de geboorte.

Hoe eerder de zorg begint, hoe beter de start van het leven

Het Moeder en Kind centrum zet grensverleggende stappen om kinderen met vermoedelijke afwijkingen al voor de geboorte te helpen, dus in de baarmoeder. We zijn daarom bezig met het opzetten van het Centrum voor Foetale Therapie waarmee we diagnostiek en behandeling van het zieke of bedreigde kind van ná de geboorte naar vóór de geboorte willen verschuiven. U kunt deze stap steunen, door een limited edition speldje van het Moeder en Kind Centrum te kopen.

Moeder-en-Kind-centrum-Steun-de-allerkleinsten

Speldje Moeder en Kind Centrum

De hele maand november verkopen zorgverleners van het Moeder en Kind Centrum, de winkel KEET Rotterdam, Twee Beren en de AKO speciale limited edition speldjes van ‘Sophietje’. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het Moeder en Kind Centrum. De speldjes zijn te koop voor €5 per stuk en worden geleverd in een mooi paars zakje: de kleur van Wereld Prematuren Dag. Op 17 november wordt namelijk in het hele land stilgestaan bij te vroeg geboren kinderen tijdens Wereld Prematuren Dag.

KEET heeft een vestiging in het centrum van Rotterdam, maar is samen met de AKO en Twee Beren ook in de Passage van het Erasmus MC Sophia gevestigd.Speldje-moeder-en-kind-centrum

Meer informatie over het Moeder en Kind Centrum

Bekijk het filmpje om meer te weten te komen over de lopende projecten van het Moeder en Kind Centrum of lees meer achtergrondinformatie op de pagina van het Moeder en Kind centrum. Wilt u meer weten over de speldjes-actie van Stichting Vrienden van het Sophia of de speldjes zelf gaan verkopen? Neem dan contact op met de stichting via dit e-mailadres