Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Bijzondere pilot van start op de OK

15 november 2022

Op het OK-complex loopt sinds deze week een pilotproject waarbij SARS-CoV-2-positieve OK-medewerkers onder voorwaarden aan het werk mogen gaan. Ze mogen werken als ze dat willen en als ze geen of zeer milde klachten hebben.

De pilot is bedoeld om te kijken of dit een goede methode is om de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk door te laten gaan.

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) heeft in haar richtlijnen bepaald dat werken met een positieve SARS-CoV-2-uitslag onder bepaalde omstandigheden en voorwaarden moet kunnen. Ook in andere ziekenhuizen wordt inmiddels gekeken naar mogelijkheden. 

OK-medewerkers dragen tijdens operaties allemaal ten minste een medisch mondneusmasker. Ook wordt de lucht in het OK-complex continu gezuiverd. De SARS-CoV-2-positieve medewerkers houden zich ook nog aan een aantal aanvullende regels.

Tijdens eerdere coronagolven hebben meerdere medewerkers gevraagd om aan het werk te mogen als zij geen of milde klachten hadden. Positief geteste medewerkers mogen alleen werken als ze geen koorts hebben en als ze niet hoesten. De pilot zal over zes weken worden geëvalueerd door een groep van deskundigen.