Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Marjan Trompetter nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

3 november 2023

Marjan Trompetter zal per 1 januari 2024 aantreden als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Zij is daartoe benoemd door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Marjan Trompetter volgt Gijs de Vries op, van wie de tweede benoemingstermijn 31 december 2023 eindigt.

Marjan is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Groep en recent was zij voorzitter van de Raad van Toezicht van het topklinische ziekenhuis Rijnstate. Eerdere toezichthoudende rollen heeft zij vervuld bij GGZ Friesland, algemene ziekenhuizen en welzijn- en jeugdhulporganisaties.  

Na haar studie bedrijfseconomie werkte zij bij KMPG. Als zelfstandige organisatieadviseur heeft zij ruim 25 jaar zowel private als publieke organisaties geadviseerd op het terrein van organisatieontwikkeling, kwaliteitsmanagement, bestuurlijke vraagstukken en governance. Voor een deel betrof dat opdrachten in de gezondheidszorg, zoals bijvoorbeeld vraagstukken rond de fusies van ziekenhuizen en de kapitaallastenproblematiek na nieuwbouw van ziekenhuizen. De academische wereld is haar niet vreemd, omdat zij ruim 15 jaar als universitair docent en opleidingscoördinator verbonden was aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur laten weten blij te zijn met de komst van Marjan Trompetter en danken Gijs de Vries voor zijn inzet van de afgelopen 8 jaar. 

Per 1 januari 2024 is de Raad van Toezicht van het Erasmus MC als volgt samengesteld;  

  • Mevr. Drs. M. (Marjan) Trompetter (voorzitter)  
  • Mevr. Dr. E.A. (Erica) Bakkum (lid)  
  • Mevr. Prof. Dr. M. (Mijntje) Luckerath-Rovers (lid) 
  • De heer R. (Roelof) Konterman (lid) 
  • De heer drs. J. (Jules) Verhagen RA MGA (lid)