Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Weekendafsluitingen Heinenoordtunnel A29

23 januari 2023

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024. In 2023 renoveert Rijkswaterstaat ook de klep van de Haringvlietburg. De eerste afsluiting van de tunnel is in het weekend van 3 februari, in de richting Rotterdam.

Als de tunnel en brug afgesloten zijn, wordt het verkeer omgeleid. Weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijd. 

Fietsers en voetgangers kunnen bij afsluitingen de Heinenoordtunnel gewoon gebruik blijven maken van de naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel. De capaciteit van de bestaande veerponten wordt uitgebreid en de overtochten worden gratis voor (brom)fietsers, scooters en voetgangers.  

Afsluitingen Heinenoordtunnel

  • in 2023 en 2024 is de tunnel een groot aantal weekenden en nachten, meestal in 1 rijrichting, afgesloten. Zie voor de weekend- en nachtafsluitingen de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.
  • van donderdag 28 april tot en met maandag 8 mei en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023 in beide rijrichtingen. Voorafgaand is de tunnel van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur afgesloten in de rijrichting Bergen op Zoom. 
  • in de zomer van 2024 is de Heinenoordtunnel nog eens twee weken dicht, van vrijdag 26 juli tot en met maandag 12 augustus.

Een kalender met de afsluitingen in 2023 kunt u hier downloaden.

Haringvlietbrug

Vanaf 9 juni tot 28 juli gaat ook de Haringvlietbrug dicht voor alle verkeer. 

Meer informatie

Rijkswaterstaat houdt u op de hoogte van de voortgang van de renovatie, de afsluitingen, de omleidingen en de maatregelen en de alternatieven om de hinder en vertragingen te beperken via de website van Rijkswaterstaat (Heinenoordtunnel en Haringvlietburg), een digitale nieuwsbrief en social media zoals Facebook of Twitter: @RWS_WNZ.