Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Heinenoordtunnel A29 dicht in meivakantie

21 april 2023

In de meivakantie gaat de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht van 28 april tot en met 8 mei. Houdt rekening met extra reistijd.

 

Renovaties Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug A29

De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug worden in 2023 gerenoveerd. De brug en tunnel gaan daarom vaak dicht voor alle verkeer. Houd daar rekening mee als u vanaf de Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant of Zeeland naar het Erasmus MC moet reizen.

 

Rijkswaterstaat zorgt voor omleidingen tijdens de afsluitingen. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, boven op de normale reistijd, die in de spitsen op kan lopen tot meer dan een uur.

 

Als de tunnel en brug afgesloten zijn, wordt het verkeer omgeleid. Weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijd.

 

Fietsers en voetgangers kunnen bij afsluitingen de Heinenoordtunnel gewoon gebruik blijven maken van de naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel. De capaciteit van de bestaande veerponten wordt uitgebreid en de overtochten worden gratis voor (brom)fietsers, scooters en voetgangers.  

Pendelbussen

Alle bussen in de Hoeksche Waard rijden frequenter naar busstation Heinenoord. Daar moet u overstappen op speciale pendelbussen. De bus tussen Hoeksche Waard en bijvoorbeeld Rotterdam is een beter en sneller alternatief voor de auto. Er komen 3 pendelbussen van en naar busstation Heinenoord, pendelbus A brengt u het makkelijkst naar het Erasmus MC, via Rotterdam Zuidplein. Hier kunt u overstappen op de metro of bus (lijn 44) deze stoppen beiden voor het ziekenhuis

U kunt in- en uitchecken met betaalpas en/of OV-chipkaart. Meer informatie vindt u op OV pay De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via Connexxion en via 9292.

 

Afsluitingen Heinenoordtunnel

  • in 2023 en 2024 is de tunnel een groot aantal weekenden en nachten, meestal in 1 rijrichting, afgesloten. Zie voor de weekend- en nachtafsluitingen de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.
  • van donderdag 28 april tot en met maandag 8 mei en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023 in beide rijrichtingen. Voorafgaand is de tunnel van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur afgesloten in de rijrichting Bergen op Zoom. 
  • in de zomer van 2024 is de Heinenoordtunnel nog eens twee weken dicht, van vrijdag 26 juli tot en met maandag 12 augustus.

Een kalender met de afsluitingen in 2023 kunt u hier downloaden.

Haringvlietbrug

Vanaf 9 juni tot 28 juli gaat ook de Haringvlietbrug dicht voor alle verkeer. 

Meer informatie

Rijkswaterstaat houdt u op de hoogte van de voortgang van de renovatie, de afsluitingen, de omleidingen en de maatregelen en de alternatieven om de hinder en vertragingen te beperken via de website van Rijkswaterstaat (Heinenoordtunnel en Haringvlietburg), een digitale nieuwsbrief en social media zoals Facebook of Twitter: @RWS_WNZ.